FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 5. 10. 2024, svátek má Eliška Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
WINWIG A320 FCU Jeden příspěvek | Celý strom
WINWIG A320 FCU   21. 6. 2024 / 11:13
Willhelm   
Jestli jsem MSFS za něco vděčný, tak že to před lety oživilo zájem zhypovaných mas o leteckou simulaci.
Asi si pamatujete, jak po vydání prakticky rok nešlo sehnat skladový HW kompatibilní s MSFS.

Navzdory plastovému feelingu jsem navýsost spokojen s Áčkovými ovladači od Thurstmasteru, které fungují skoro bez problémů pod MSFS i XP11/12 - jediný problém je lehce nedomyšlená páka spojlerů, kde chybí pozice Ground Spoilers ARM - v MSFS bylo nutno klikat ručně v XP12 lze řešit komunitním řešením v konfigu ovladače (kompromisní, protože je třeba obětovat jednu z poloh spojlerů), nebo 100% výměnou kulisy pokud máte přístup k 3D tiskárně a umíte si připravit CAD model s novým dílem, nebo obětujete nějaký peníz na relativně dostupný externí 3D tisk. Autorem je xplainistům známy hotbso, který dělá i OpenSAM plugin: https://www.shapeways.com/product/9VE4XATWF/quot-ground-spoilers-arm-quot-mod-for-tca-quadrant-add-on
A koukám teď, že hotbso funguje jako já podobojí a s FXUIPC se to dá řešit i u MSFS: https://forums.flightsimulator.com/t/mod-ground-spoilers-arm-for-tca-quadrant-add-on/526925

Když jsem před pár měsíci našel zmíku o připravovaném A3xx FCU of WINWIGu, neváhal jsem a předobjednal za myslím solidních 90EUR (s transportem a DPH). Zatím jsem od nich nic nekupoval a příjde mi, že komplet celý sortiment se někde inspiroval - nejvíce asi u Virpilu, ale poznáte tam i jiné HW ovladače.

Na trhu existují HW ovladače pro Áčka, ale ruku na srdce, kdo dá 38.000 CZK (1495 EUR s DPH a bez dovozu) za FCU, že soudruzi od CPFlight?: https://www.cpflight.com/en/flight-simulators-hardware-airbus-a320-series.php

WINWIG nechtěl k mému překvapení garantovat předobjednávku platbou, k té jsem byl vyzván až tuto středu a provedl obratem. K mému velkému překvapení balík dorazil dnes (pátek) časně ráno. Bez celních obezliček podle štítku odeslán z Německa. Tady by se asi mohl pro změnu poučit Virpil (Kolektiv a Cyklika na cestě z Litvy s FedEx 3 týdny.) od WINWIGu.

Airbus ovladače Thurstmaster jsem na začátku nezmiňoval náhodou. Komu vyhovuje jednoduchý plastový ovladač v 80% skutečné velikosti a potřebuje jen funkci, bude s FCU od WINWIGu spokojen. Airbusácká šedomodrá RALka sedí k Thurstmastrům. Tlačítka fungují bez problémů - točítka příjemně cvakají s feedbackem přes zoubky, push a pull funkce točítek jsou přítomny taky, stejně jako je funkční přepínací prstenec výšky na 100/1000 krok. Panel má vzadu na každé straně samice na plochý propojovací kabel, takže se evidentně pracuje na dalších prvcích Áčkového Glareshieldu - které půjdou připojit k centrálnímu prvku.

Teď přes den super, ale obávám se, že v noci to bude moc svítit a zatím jsem nanašel jestli a jak korigovat jas tlačítek a displejů - to mě zatím napadá jako jediné potenciálně možné mínus. Jinak musím říct, že točítka definitivně super zlepšení pocitu proti myši a pro mě tedy zatím HW překvápko roku 2024.

https://eu.winwingsim.com/view/goods-details.html?id=550

Tož strojníci a rychlokvašky jenž už nebaví půlku Plejstejšnu klikat myší a klacek a páky od Thurstmastera už vám nestačí - zvažte i tenhle HW prvek do své domácí parodie na kokpit.
47496 B / 750 x 267 / 20240621_104239e.jpg
 
VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ