Ještě ty řízky s chlebem. Myslím, že i ty se dlabaly za zavřenými dveřmi luxusních kupé....
Víš od čeho se sendvič jmenuje sendvič?
To se jeden britský šlechtic nechtěl při honu zdržovat zobáním dobrot "podle dvorské manýry" sousto po soustu, rozkrojil chléb a nasypal všechno potřebné do něj. A protože se to zalíbilo dalším a ten šlechtic byl Lord Sandwich - nové jídlo bylo na světě.
A třeba pravý vídeňský řízek (nemyslím to spařené "něco" co ti po rozmrazení v mikrovlnce u nás dají i v "lepší restauraci") - tedy křupavý, zlatavý, obalovaný telecí řízek - to není jídlo chudých, to je specialita, pochoutka! Takže kdo si mohl dovolit mít takové jídlo na půl cesty mezi Paříží a Istanbulem, ten si ho určitě dal.
Ony totiž žaludek patricijský i žaludek plebejský jsou navlast stejné !