FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
TTOOLS 2.02 a důležité zjištění Jeden příspěvek | Celý strom
Re: TTOOLS 2.02 a důležité zjištění - NAVRH NA UTVORENI CESKEHO AI STANDARDU   15. 10. 2003 / 14:27Marky Parky
Takze abych to upresnil aby navznikaly divoke spekulace.

V ramci jednoho BGLka, si muze kazdy cislovat letadla jak chce, navenek je potreba akorat zachovat kompatibilitu v nazvu. Tim odpada nechutne precislovavani, protoze staci abychom se domluvil na nazvech letadel. Pokud bude mit Karel na Berounsku zlina 43 pod cislem 1324 a nazvem "CZAI Z43" a ja ho budu mit pod cislem 725 a stejnym nazvem, budou obe BGLka fungovat v jedne FSce soucasne.

Ze stejneho duvodu mi nebude vadit, kdyz dam treba MiG-21 cislo 3564 a stejne cislo bude mit v jinem BGLku treba PAI Airbus. Objevi se oba.

Takze ted momentalne davam navrh - to tady na foru probrat a utvorit cesky standard pro GA + MIL AI provoz v cechach a soucasne zalozit site, ktera se tomu bude venovat. Technickou zravu takove site klidne zarucim.

Nadhodim ramcove pravidla jak bych si to predstavoval ( vicemene kopiruji kvalitni a zavedene postupy PAI a UT ) a kazdy si prihodte.

Zakladnim prvkem pro tvoreni balicku bude "domovske letiste" a kazde letiste bude mit svuj vlastni balik provozu. Abychom se vyhnuli prekryvajicimi se jmenum, navrhuji jmenou konvenci traffic_CZAI_ICAO.bgl. Tento balik pak bude absahovat vsechny lety letadel na okruzich ( nove vcetne touch and go ) i lety na jina letiste a zpet. Ty budou na tom webu ke stazeni

Dalsi casti bude databaze modelu. Ta bude centralne spravovana na tom webu a bude se postupne rozsirovat podle potreb. Modely rovnou budou splnovat AFCAD2 kriteria, aby byly kompatibilni pri GA po celem svete.

Posledni casrti pak budou samotna AFD data, take AFCAD2 kompatibilni, s tim ze si kazdy bude moc sve domovske letiste vytweakovat podle potreby az do urovne ADVANCED DESIGNER ve zminovanych AFCAD2 standardech. Soucasne navrhneme vlastni tabulku radiusu pro dana era v ramci ADVANCED DESIGNER tak, aby neporusovala pravidla navenek, ale nam umoznila vetsi rozliseni letadel.
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ