FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 6. 10. 2024, svátek má Hanuš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
 Ovladače k PC
 Reálné letectví
 Recenze addonů
 Tutoriály, návody
 X-Plane
 Archiv aktualit
FÓRUM
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Archiv aktualit
Petřín a Hvězda Jiří Masník  ::  18. 03. 2003
K oživení VFR Prahy přibyly dva objekty - podrobně vmodelovaná Petřínská rozhledna od Filipa Dvořáka a letohrádek Hvězda od Ondry Koukola. Stahovat můžete níž na stránce.
Zemřel Richard Harvey Jiří Brožek  ::  15. 03. 2003
Dne 13. března 2003 se po několikaleté bitvě s rakovinou vydal na svůj poslední let Richard Harvey, vedoucí týmu stojícího za simulátorem Fly!. Jeho příspěvek komunitě fanoušků leteckých simulací nezůstane zapomenut. Čest jeho památce.

Na odkazu níže si můžete přečíst Richardův příspěvek na rozloučenou.

Recenze na DF737 Jiří Masník  ::  14. 03. 2003
A.J. Scandall napsal zajímavý článek o Dreamfleet Boeingu 737 - je to jakási recenze a hlavně porovnání tohoto komerčního doplňku s reálným Boeingem z pohledu profesionálního pilota létajícího se skutečným B737. Dozvíte se v něm, co je simulované dobře, co je v reálu jinak, v čem může tento doplněk pomoc lidem uvažujících o opravdovém létání, atd.. Odkazy na články (jsou tři) najdete níže na stránce.
Sedlčany a okolí Jiří Masník  ::  13. 03. 2003
Petr Šulc mi poslal pár screenshotů z jím dělané scenérie Sedlčan a okolí (45x45km). Na velkém obrázku můžete vidět Sedlčany, Benešov, Dobříš a Orlickou přehradu.
Mi-24 Hind pro FS2002 Milan Lisner  ::  12. 03. 2003
Tak ten zjednodušený model Hinda se nám trochu proměnil k lepšímu. Už má průhledná okýnka, otvírací dveře, 3D šachty na podvozek a základ virtualního kokpitu. A v kokpitu sedí kompletně animovaný pilot - tady na něj sice není tak dobře vidět, ale třeba v Z142 a podobných letadlech to bude něco jinýho :-) Komentovat a kritizovat můžete v diskusním foru níže ...
Nové letadlo pro FS2002: Aero A-10 Jiří Masník  ::  11. 03. 2003
Částečně pod vlivem zpráv o nové verzi FS jsem se pustil do letdla, které bylo prvním dopravním strojem československé konstrukce - Aera A-10. Letadlo je děláno záměrně trošku jednoduššeji (méně polygonů než by se na dnešní dobu slušelo, přístroje z default letadel, atd.), aby bylo rychle hotové. Ke komplet dokončení zbývá už jen dodělat pár drobností, takže tak do měsíce by mělo být určitě ke stažení.
Orientační body v Jižních Čechách Jiří Masník  ::  04. 03. 2003
Karel Dvořák dal k dispozici verzi 1.1 scenerie, která obsahuje 8 stěžejních orientačních bodů pro VFR lety v Jižních Čechách. Jedná se o hrady Zvíkov, Orlík, Kámen, rozhlednu Blaník, Žďákovský a Podolský most přes Vltavu, jadernou elektrárnu Temelín a zříceninu hradu Trosky. Stáhnout si to můžete níže na stránce.
ČSA textury pro Dreamfleet B737 Jiří Masník  ::  01. 03. 2003
Ivo Veselý upravil ČSA textury pro Dreamfleet Boeinga 737 které byly k dispozici do podoby, která více odpovídá realitě. Stahovat můžete níž na stránce.
L610G - screenshot z vývoje Jiří Masník  ::  24. 02. 2003
Ondra Janiš mi poslal obrázky L610G pro FS2002 na které dělá a napsal mi k tomu toto: "Po delší době modelování vlaků pro MS Train Simulator jsem se rohodl pustit se do tvorby jednoho českého modelu pro FS2002 - Letu L610G. Pravda, je to s jedním vyrobeným exemplářem u nás zatím trochu nezvyklý model, ale já prostě mám rád takovéto typy letadel (ATR42 apod.) :-))... Je to sice můj první model do FS, a taky dopravní letadlo má tvarově k vlakům hodně daleko, ale modelování se zatím docela daří :-). Model je Gmax-ový a měl by být plně animovaný (v současné době chybí akorát dveře do prostoru pro cestující a natáčení předního podvozku). Jak můžete vidět, co modelu chybí hlavně jsou zatím textury (jediný hotový je trup a motory), na kterých se bude dále pracovat...
Mil Mi-9 ke stažení Jiří Masník  ::  22. 02. 2003
Petr Olšák udělal repaint Mi-9 do českých barev. Jelikož s dynamikou co byla původně přiložena to jako vrtulník moc nelítalo, tak jsem udělal novou, pravou vrtulníkovou. Pokud by někdo chtěl používat tu původní, tak i ta je tam přiložena - je to popsáno v readme. Ke stažení je tento vrtulník včetně panelu níže na této stránce.
Zajímavé stránky Jiří Masník  ::  19. 02. 2003
Milan Lisner mi poslal fajn link na stránky o letecké navigaci - je na nich pěkně a dost podrobně popsaná navigace pomocí VOR a NDB stejně jako popisy různých druhů přiblížení. Link na tyto stránky je jednak pod touhle aktualitou a taky jsem ho přidal do sekce s odkazy.
Mi-24 - zjednoduseny letatelny model pro FS2002 Milan Lisner  ::  18. 02. 2003
Novy obrazek z vyvoje - tento model vznikl puvodne jako zjednoduseny model pro scenerie ( na popud Karla "Charlieho" Krize ), ale pak mi bylo lito si s tim i nezalitat. Tak jsem zacal pridavat nejake detaily navic, animovany rotor, podvozek a nejakou tu vyzbroj. A po tom, co jsem k tomu udelal i realnejsi texturu, to nevypada tak spatne, ne? Nema to v tehle fazi pruhlednou kabinu, 3D pdvozkove sachty, virtualni kokpit atd. Ale mozna by se to dalo zverejnit jako takovou prvni betavarzi, ktera bude o neco lepsi nez ten starsi model pro FS98, co je tady na Periskopu. Zkusil jsem s tim ve FS2002 i ten FS98 panel pro Hinda, co je tady taky, a ten tam funguje.
Mi-24 - zjednoduseny model pro scenerie Milan Lisner  ::  17. 02. 2003
Mi24 - obrazek z vyvoje - zjednoduseny model pro FS2002, vhodny pro pridani do scenerie, napr. nove letiste LKPO. Mam rozpracovano i nekolik dalsich podobnych zjednodusenych modelu, napr. vrtulnik Sokol, L159, L39 a Z142. Daly by se pak pouzit i jako AI letadla.
Vojenská letiště jsou tady! Jiří Masník  ::  15. 02. 2003
Michal Krechowski a Karel Kříž dali k dispozici sedm vojenských letišť. Pět z nich je nových (Přerov, Čáslav, Pacov - Kámen, Tábor - Všechov a Zábřeh), dvě, Mnichovo Hradiště a Panenský Týnec jsou nové verze krajin, co zde již ke stažení byly. Všechna tato letiště můžete stahovat níže na této stránce.
MiG-15 Jiří Masník  ::  14. 02. 2003
Tibor přidal screenshot z vývoje - parádně se lesknoucí MiG-15.
VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ