FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 6. 7. 2024, Den upálení mistra Jana Husa Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
WINWIG A320 FCU Jeden příspěvek | Celý strom
WINWIG A320 FCU   21. 6. 2024 / 11:13
Willhelm   
Jestli jsem MSFS za něco vděčný, tak že to před lety oživilo zájem zhypovaných mas o leteckou simulaci.
Asi si pamatujete, jak po vydání prakticky rok nešlo sehnat skladový HW kompatibilní s MSFS.

Navzdory plastovému feelingu jsem navýsost spokojen s Áčkovými ovladači od Thurstmasteru, které fungují skoro bez problémů pod MSFS i XP11/12 - jediný problém je lehce nedomyšlená páka spojlerů, kde chybí pozice Ground Spoilers ARM - v MSFS bylo nutno klikat ručně v XP12 lze řešit komunitním řešením v konfigu ovladače (kompromisní, protože je třeba obětovat jednu z poloh spojlerů), nebo 100% výměnou kulisy pokud máte přístup k 3D tiskárně a umíte si připravit CAD model s novým dílem, nebo obětujete nějaký peníz na relativně dostupný externí 3D tisk. Autorem je xplainistům známy hotbso, který dělá i OpenSAM plugin: https://www.shapeways.com/product/9VE4XATWF/quot-ground-spoilers-arm-quot-mod-for-tca-quadrant-add-on
A koukám teď, že hotbso funguje jako já podobojí a s FXUIPC se to dá řešit i u MSFS: https://forums.flightsimulator.com/t/mod-ground-spoilers-arm-for-tca-quadrant-add-on/526925

Když jsem před pár měsíci našel zmíku o připravovaném A3xx FCU of WINWIGu, neváhal jsem a předobjednal za myslím solidních 90EUR (s transportem a DPH). Zatím jsem od nich nic nekupoval a příjde mi, že komplet celý sortiment se někde inspiroval - nejvíce asi u Virpilu, ale poznáte tam i jiné HW ovladače.

Na trhu existují HW ovladače pro Áčka, ale ruku na srdce, kdo dá 38.000 CZK (1495 EUR s DPH a bez dovozu) za FCU, že soudruzi od CPFlight?: https://www.cpflight.com/en/flight-simulators-hardware-airbus-a320-series.php

WINWIG nechtěl k mému překvapení garantovat předobjednávku platbou, k té jsem byl vyzván až tuto středu a provedl obratem. K mému velkému překvapení balík dorazil dnes (pátek) časně ráno. Bez celních obezliček podle štítku odeslán z Německa. Tady by se asi mohl pro změnu poučit Virpil (Kolektiv a Cyklika na cestě z Litvy s FedEx 3 týdny.) od WINWIGu.

Airbus ovladače Thurstmaster jsem na začátku nezmiňoval náhodou. Komu vyhovuje jednoduchý plastový ovladač v 80% skutečné velikosti a potřebuje jen funkci, bude s FCU od WINWIGu spokojen. Airbusácká šedomodrá RALka sedí k Thurstmastrům. Tlačítka fungují bez problémů - točítka příjemně cvakají s feedbackem přes zoubky, push a pull funkce točítek jsou přítomny taky, stejně jako je funkční přepínací prstenec výšky na 100/1000 krok. Panel má vzadu na každé straně samice na plochý propojovací kabel, takže se evidentně pracuje na dalších prvcích Áčkového Glareshieldu - které půjdou připojit k centrálnímu prvku.

Teď přes den super, ale obávám se, že v noci to bude moc svítit a zatím jsem nanašel jestli a jak korigovat jas tlačítek a displejů - to mě zatím napadá jako jediné potenciálně možné mínus. Jinak musím říct, že točítka definitivně super zlepšení pocitu proti myši a pro mě tedy zatím HW překvápko roku 2024.

https://eu.winwingsim.com/view/goods-details.html?id=550

Tož strojníci a rychlokvašky jenž už nebaví půlku Plejstejšnu klikat myší a klacek a páky od Thurstmastera už vám nestačí - zvažte i tenhle HW prvek do své domácí parodie na kokpit.
47496 B / 750 x 267 / 20240621_104239e.jpg
 

WINWING A320 FCU   21. 6. 2024 / 16:39
Willhelm   
Láďo tvou odpověď jsem nečetl, stejně jako Babičku, ale 100% s tebou souhlasím za ty peníze by se nemožnost regulovat jas snesla - ale není to potřeba. Má to 100% podporu regulace podsvícení tlačítek, panelu i LCD displejů.

Pro info - pro správnou funkce v XP12 je potřeba poslední Beta verze MobiFlight Connectoru a tyhle profily:
https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/90868-toliss-a319-a320-a321-a340-winwing-fcu-mobiflight-profile/ pro A319/320 a A340. Pro funkci v MSFS je třeba mít spuštěný MobiFlight Connector + ještě FSUIPC, ale protože MSFS a airlinery jsem definitivně vzdal, tak tady jsem po profilech nepátral, ale předpokládám, že analogicky k XPL budou profily i pro MSFS.

V XPL pak není třeba nic mapovat, nahodí se ToLISS Áčko a jede to vše jak má - tedy vč. nastavení těch podsvícení a jasů. Čudlíky jsou od novoty trochu tužší, ale to se asi časem lehce ochodí - pravděpodobně dříve než v reálu.

Pročetl jsem si manuál a zjistil že stojánek má dvě možné montážní polohy - na bocích a pak zezadu. Zkusil jsem přemontovat z boků na zadní stěnu a tady si soudruzi konstruktéři v Čínské lidově nedemokratické republice s diagramem stability při návrhu moc hlavu nelámali (pro lidi bez konstrukční praxe: nestojí to, hapá to, konkrétně dopředu na čudlíky) - takže jsem zase rychle montoval zpět na boky. Možná si časem navrhnu svůj stojánek s větší základnou a nechám vypálit z nerezu. Uvidím jestli začnou vyrábět i EFIS panel(y).

Když to letos v Březnu oznámili, na Redditu se kolem strhla celkem vzrušená diskuze, kde docela dost lidí válcovalo nadšence jako já aby to nekupovali a šetřili raději 1500 USD na Buy American - protože 90 USD podporují spalování uhlí, dětskou práci, totalitní režim a nerovnoprávnost žen. Sice lehce chápu, ale stejně jsem rád, že mi tahle diskuze, v Březnu kdy jsem to předobjednával, unikla.

Winwing má i svou apliaci na flashování, kalibrace a mapování profilů. Přes tu mi však FCU nefungovalo - resp. vstupy ze zařízení do simu šly, ale synchronizace displejů se simem nefungovala.
 1x  

WINWING A320 FCU   21. 6. 2024 / 17:53
ulitej
Koukám , že jsi asi uviděl můj příspěvek dřív než jsem to smázl mě nakonec zarazila ta cena jestli jsem ji pochopil dobře. Prostě ten tvůj příspěvek jsem přlítl velmi zběžně , kouknul na link a psal.

Takže za těch 95 nebo i 125 éček je to úžasné a k tomu MF Connektoru to snad asi není třeba řešit . Jen se zeptám oni k tomu dodají i .mcc soubor nebo si to musíš doma sám nastavit ?

Co by bylo zajímavé vědět jestli ten HW mají nějak ošetřený aby si (mi) štouralové neupravili .mcfc soubor
 

WINWING A320 FCU   21. 6. 2024 / 18:21
Willhelm   
Za tu cenu jsem popravdě očekával mnohem méně. Respektivě více komplikací a skrytých poplatků - clo, 100 EUR za přepravu přes půl planety atd. Čínané ale zdatně obcházejí v rámci obchodní války s celým světem jak EU, tak USA - koukal jsem, že mají založené firmy podle místní legislativy. Vyrobili první várku, rozdělili mezi distrubuční střediska a lifrují to z nich.

*.mcc soubory nedodají a jejich soft jak píšu výše nemá ani XPL ani MSFS profil, takže buď sám, nebo stáhnout od někoho, kdo si s tím tu práci dal.

Pro XP12 tady: https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/90868-toliss-a319-a320-a321-a340-winwing-fcu-mobiflight-profile/

Já jsem sice taky šťoural, ale co se týče elektro zařízení a jejich programování, vím že je + a - a že to občas kope, proti čemuž jsou elektrikáři poslední den školy nebo školení očkování a tím pádem immuní.

Dal jsem na všech discích hledat *.mcfc a nenašlo nic, takže žádný z instalovaných serepetičet nutných pro zprovoznění sebou nic takového nepřinesl.
 

WINWING A320 FCU   21. 6. 2024 / 18:51
ulitej
Jasně - zase jsem uělal chybu ten soubor který tak nějak určuje ty tlačítka displeje má správně příponu .mfmc tak se omlovám že se mi to přehodilo v makovici (jak jinak to napsat)

Mán tedy dotaz - pořídil jsi to k XPlajnu asi podle profilu
druhý a to ani není dotaz - pokud ti to funguje tak asi není co řešit a užívej si to

To jen , že si zmínil ten MF
 

WINWING A320 FCU   21. 6. 2024 / 19:14
Willhelm   
No hele já sice preferuji XPL ale MSFS a DCS mám a lítám taky. Fenix A320 do MSFS byl za 1/4 toho co jsem na XPL platformě nasypal do FF A320 a když bych měl vybrat jen mezi těmihle dvěma modely tak Fenix na MSFS válcuje FF na XPL na více frontách. Ale dobrou práci Fenixe kazí MSFS a chyby co nikdo neřeší roky a které mi prostě vadí.

Určitě se s novým HW proletím i Fenixem v MSFS. Třeba už je za půl roku nějaký update a airlinery v MSFS s 80% pasažérů na palubě nezastaví z 150kt na 0 na 200m.

Co se týče *.mfmc, tak tady hledání vyhodilo 16 souborů - všechny v MobiFlight instalačním adresáři a podle názvů to je pro zařízení CoreFlightTech (těch je nejvíce, kdo má zbytečné dvě mega může si od nich postavit v podstatě celý kokpit A320), Elral Tuomas, KavSim a mini COCKPIT. Vzhledem k tomu, že se WINWING FCU prodává od středy se asi není čemu divit.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ