FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 24. 9. 2024, svátek má Jaromír Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FS 2004 coming out Jeden příspěvek | Celý strom
FS 2004 coming out   13. 6. 2024 / 00:26
Reptile   

Po asi patnácti letech jsem se po rozmanitých zdravotních problémech a životních peripetiích vrátil k virtuálnímu létání, což mj. znamenalo i znovuoživení mého účtu tady. No a při procházení příspěvků, abych se takříkajíc dostal do obrazu, jak to teď vypadá s virtuálním létáním, jsem narazil na plamennou diskusi na téma FS 2004. A jelikož s autorem onoho příspěvku mě pojí podobná úchylka, rozhodl jsem se tady veřejně provést svůj coming out. Ano, přátelé, i já někdy létám ve FS 2004 a nestydím se za to.
A důvody? Tady jsou:
1) VFR Scenérie - ano, krajina se nedá ani v nejmenším srovnat s MSFS 2020, ale třeba vlastnoručně dělaný autogen na ortofoto mého bydliště a okolí je pořád přesnější. Druhá věc je úžasná kolekce všech těch VFR objektů a malých letišť dělaných s láskou spoustou nadšenců, ke které jsem také kdysi pár drobnostmi přispěl. Jistě, je v tom velká porce nostalgie...
2) Česká letadla
Ač se modely do FS9 počtem polygonů a dalšími charakteristikami těžko můžou s MSFS 2020 měřit, je to úplně jiný pocit sednout místo do Cessny třeba do Zlína, Avie, Aera, Moravy nebo třeba L 410. No a z různých příspěvků tady je jasné, že modelů těchto letadel do MSFS 2020 se těžko někdy dočkáme...
3) IVAO - z mně neznámých důvodů se mi nikdy nepodařilo rozchodit MTL knihovny a tím pádem i klienta IVAO jinak, než na svém starém kompu s vyšperkovanou FS 2004 a obstarožním IvApem. A létat offline je jako pít kafe bez kofeinu. Přiznávám ale, že tenhle poslední důvod se nakonec stal zároveň impulsem pro to, pořídit si MSFS 2020. Protože radiomajáky, dráhy a pojížděčky nebo ils frekvence u defaultu už prostě začaly být pro IFR online létání nepoužitelné.

Z toho zároveň vidíte, že nejsem žádný troglodyt, vlastním i MSFS 2020 a oceňuji ten obrovský vývoj - je to opravdu pěkné, takže třeba VFR tour na IVAO už zalétávám tam. A až zprovozním všechny svoje Proflight panely a berany, budu tam jistě létat i IFR eventy.

Nicméně FS 2004 má pořád místo v mém srdci i mém kompu
P.S. A kdyby něco, můžu vždycky oprášit moji starou 486ku a spustit FS3...

Tak snad jsem vás tímhle svým dlouhým výlevem moc neotrávil a třeba naopak potěšil dva tři další podivíny, kteří se pořád jen neženou někam dál, ale občas se i ohlédnou. Letu zdar!
 
Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ