FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 23. 9. 2024, svátek má Berta Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Termika v realite Jeden příspěvek | Celý strom
Termika v realite   21. 5. 2024 / 08:10
simulatorak
Otazka na tych co lietaju real vetrone a vobec.
Vcera by som cakal idealnu termiku, teplota okolo 25, aj burky, a pritom mi pocasie ci uz default asobo alebo aj Active sky negenerovalo nic moc termiku okolo Ocovej. AS urobil krasnu hulavu pred prechadzajucou burkou, to bolo fakt pekne. Vieter okolo 1-2kt ale to na termiku velky vplyv by mat nemalo.

Ale otazka kedy cakat v akom pocasi sa da ocakavat vlastne vyrazna termika?
 

Termika v realite   21. 5. 2024 / 08:56
Pips   
Výraznou termiku můžeš očekávat ve dnech, kdy teplota vzduchu je relativně nízká, ale slunce už má sílu a dokáže bez problému dobře prohřát zemský povrch. Když budeš mít teplotu vysokou, bude muset slunce déle prohřívat zemský povrch, aby vznikl takový rozdíl, že se od země ohřátý vzduch uráčí utrhnout a stoupat. S chladnějším vzduchem je ten rozdíl markantnější a tudíž je větší ten gradient. Snad to takhle nějak stačí.
 

Termika v realite   21. 5. 2024 / 09:30
newor   
https://www.skyfly.cz/zajimavo/99_02_1.htm

https://www.skyfly.cz/zajimavo/termika03a.htm

https://elspeedo.cz/pl/e-learning/termika/

 

Termika v realite   21. 5. 2024 / 12:40
simulatorak
Dik za super linky. Ono knih je o tom dost. Len ma zaujima prax pilotov. Ze ako a kedy vedia ze sa oplati ist plachtit. Cize leto a relativne studene rano s tym ze bude v predpovedi nejaky ten kumul to je idealne. A samozrejme aj nejaky ten vietor ak su tam hory.
 

Termika v realite   22. 5. 2024 / 21:44
LUdo
Buď termika, nebo vítr do vlny. Termika s větrem dohromady nefunguje.
 

Termika v realite   23. 5. 2024 / 09:45
simulatorak
ako na horach myslis.....tam nefunguje aj termika aj vietor. Ale v nizinach do neajkej rychlosti vetra urcite funguje. Myslis ze to MSFS simuluje ze pri silnom vetre vypina termiku? Lebo ja v msfs ju vidim posunutu podla smeru vetra.
 

Termika v realite   23. 5. 2024 / 10:38
Pips   
Ale jo, do určité míry funguje. Ale čím je vítr silnější a ta utržená bublina stoupáku roztaženější po větru, tím hůř se v tom drží. A když hory, tak nejen vlna, ale i svahové létání. To je také docela jízda
 

Termika v realite   23. 5. 2024 / 12:39
MzM   
Já TO znám teda jen z RC, ale vítr termiku nezruší, ale dost ji domíchá. Pokud nejsou ty bubliny dost velké, tak je úplně zruší (rozmíchá, rozpustí?).

Vítr a svahy - z mé strany zase jen RC - to je zážitek. A když je vítr silný a svah správný, tak závětrná strana se používá k provozu těch nejrychlejších RC A nejsou to tryskáče, tyhle jsou mnohem rychlejší.
 

Termika v realite   23. 5. 2024 / 13:06
Pips   
Když jsem poprvé onehdá v Podhořanech skočil na svah v jednosedadlovce, tak ačkoliv nachytřen teoriemi a pravidly, jsem si prvních 45 minut zoufal a hledal, jak si v tom počínat nějak uspokojivě. Pak jsem si uvědomil, že to asi tak zoufalé zase nebylo, když už tam hobluju svah 45 minut a pak to začalo nějak jít líp. Nakonec jsem přistál zpátky na letišti, nikoliv dole v poli pod svahem. Saturace zážitkem neskutečná. Oproti tomu si nějak naprosto vůbec nevybavuji vykroužený první stoupák.

Závětrný svah jsem si poprvé nechtíc a z nepozornosti vyzkoušel v Beskydech a od té doby si pamatuju, že takovou krávovinu už nehodlám udělat
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ