FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 26. 9. 2024, svátek má Andrea Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pár dotazů... Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Re: Re: Pár dotazů...   19. 10. 2004 / 13:02
Karel
Jak už psal PavelS, sítě pro online létání, tak jak je zde definujeme (FPI, IVAO, NVAS, VATSIM) a jak o nich hovoříme jsou určeny pro simulaci letového provozu a poskytování služeb řízení letového provozu pro civilní letadla - dopravní (osoby, cargo), General Aviation ("malý vrtulový" jak to nazývá můj syn, vrtulníky, větroně, balóny apod.) létající podle IFR či VFR (SVFR, SARS) pravidel.

Na IVAO existuje tzv. SOC člen staffu (Special Operations Coordinator, nikoli socka, jak je často překrucováno , v současnosti je jím David Dosoudil (zde v konfeře jako Phantom). Myslím, že když se s ním spojíš a prostuduješ si informace na stránkách jeho departmentu, tak dostaneš přesný obraz toho, co z vojenských letů je možno dělat a jak. Obecně na IVAO platí, že civilové jsou nadřízeni vojákům, neboli vojenské prostory jsou defaultně zavřené a volné pro civilní provoz, o jejich otevření se musí požádat. Což je v podstatě obráceně než v reálu

VATSIM podle mých sporých informací tyto záležitosti příliš neřeší, soustředí se spíše na "výchovu" a "provoz" ATC, záležitosti poletovačů přenechává spíše na ostatní virtuální organizace typu Virtuální Aerolinie (ČSAv apod.).

V roce 2002 jsme měli například celkem vydařený slet (fly-in) ku příležitosti Summitu NATO v Praze. Všechna přilétávající a odlétávající civilní i vojenská dopravní letadla doprovázela eskorta Mig 21 a F-16. Dále nad Čechami kroužil AWACS. Bylo to fakt dobrý a všichni si užili spoustu zajímavých zážitků z komplexního provozu. Ještě jednou díky DD.

Karel
 
Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ