FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? Jeden příspěvek | Celý strom
On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 14:33
MT.
Ahoj všem, mám jeden dotaz - jak se dá nastavit následující - včera jsem létal on-line na IVAO a na letišti byl kromě mne ještě jeden hráč. Byť měl Beechcraft Baron (nebo něco takového), viděl jsem ho jako sebe tj. stejný typ letadla (B736) i stejný repaint. Jen zvuky byly jako Beech a já se pořád rozhlížel, kde je ta cessna schovaná? Co s tím? Musí se něco doinstalovat? Jak to ovlivnit? Díky.
Milan.
 

Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 14:40
Tragédie v JRD
Pokud blbe vyplnil typ letadla pri vyplnovani flighplanu tak s tim nic neudelas....

Vse potrebne, co potrebujes, se ti instaluje pri instalaci sqboxu ....
 

Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 15:56
Filip   
Tam se musí napsat typ letadla z aircraft.cfg?
 

Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   30. 8. 2004 / 16:12
PavelS
Ne proboha.
Ve SquawkBoxu je obrazovka , kde se vyplňuje letový plán ( z menu tuším: File Flight Plan ). V té obrazovce nahoře je rozbalovací menu s volbou letadla se kterým letím.
Pro lítání na síti je rozhodující to letadlo, co je uvedeno zde, ne to, se kterým se letí v FSce. Zde vybraný model se přenáší na síť a vidí ho ostatní účastníci na síti ( pokud oni mají takové letadlo nainstalováno ).
Základem správného zobrazení letadel mezi účastníky je :
- správná instalace SBoxu ( jak píše Tragéd v JZD, je tam defaultně obsažen základní set letadel, takže byste se měli vidět správně )
- správná volba letadla v menu File FlightPlan.
 

Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 11:21
MT.
Bohužel z toho nejsem moc moudrý. Zkusím shrnout vaše odpovědi:
- když vyplní "spoluletec" správně FP tj. vybere letadlo z menu ve SqB a má ho správně nainstalovaný, mělo by se mi vše zobrazit správně
Asi mi to nefunguje:
- včera měl jeden brit, kterého jsem potkal, ve FP Boeing 736 (doufám, že měl správně nainstalovanej SqB a vybral ho z menu) a u mě se zobrazil jako Learjet 45
Dotazy tedy:
- kde je provázanost mezi letadly z SqB a letadly zobrazovanými v FS-ce? Ta se instaluje se SqB?
- jak je to s repainty? Berou se z AI repaintů? A nebo už chci moc?
Díky.
MT.
 

Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 11:41
PavelS
Otázky máš správný :
spolu se SB se instaluje tzv. knihovna CSL. To je knihovna tvarů ( repaintů ) letadel, jejichž typy ( nebo typy a reapinty ) se objevují v menu při vyplňování FPL. CSL doinstaluje uvedené tvary přímo do FSky.
Když pak přijde ze sítě informace, že protistrana je B737-600 company BritishAirways, tak se přes SB přenese do FSky a ta hledá, zda má toto letadlo a tuto company nainstalovánu mezi tvary letadel přidanými knihovnou CSL. Pokud najde, zobrazí letadlo a company, pokud nenajde, tak zobrazí nějaké defaultní letadlo.
Čili : je potřeba , aby jste oba měli nainstalován soubor CSL obsahující stejné repainty.

Bohužel je to ještě komplikovanější: knihovna CSL se dá postupně rozšiřovat o další typy a řada pilotů to dělá. Proto se, zvláště na cizích letištích, objevují nové tvary, které Tvoje FSka není schopna zobrazit ( doplňky CSL lze najít na AVSIMU ).

Aby to nebylo tak prosté, tak ještě před časem se objevila konkurenční platforma tvarů nazývaná VIP. Princip je stejný jako u CSL, ale musí se doinstalovat. Aby se to trochu zjednodušilo, je na http://www.vacc-cz.org/download v sekci Pilots společná instalace obou knihoven. To by mělo umožnit vidění většiny letadel správně.
==============
Já celý problém vidím tak, že cílem lítání na VATSIM/IVAOu není 100% vidět ostatní správně. Koncepce a smysl onlinu je o něčem jiném. Hlavní problém je v tom, že pokud nemáte instalovány shodné tvary, systém se znatelně zpomaluje, jak FSka vyhledává neexistující letadla. Proto je dobré mít aspoň část knihoven správně nainstalovánu, abys nebrzdil sebe ani okolí.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 12:21
Tragédie v JRD
a ja si Pavla dovolim doplnit .. situace se postupem casu zlepsuje a v novych verzich softwaru se toto snazi lepe a lepe vyresit.. Nemohu mluvit za VATSIM, o jehoz novem softwaru nemam zadne informace, ale na IVAO se v soucasne dobe zkousi novy klient, ktery funguje na principu typu a volacky ...

Vychazi z toho, ze kazdy typ ma defaulnte v FS svou volacku a svuj typ (navic jeste standardizovany podle realu) ... kdyz se jeden clovek pripoji na IVAO tak si jeho pilotni klient zjisti, jakym typem letadla leti a jakou ma v FSce volacku (napr. pokud letim korektne nastavenym Boeingem 737-400 ceskych aerolinek tak muj klient do sveta vysila informaci ze letim typem B734 s volackou CSA-LINES).

Jiny pilot, ktery vedle me stoji na stojance, dostava tedy informaci B734 a CSA-LINES. Jeho pilotni klient tedy nejdrive mezi nainstalovanymi letadly hleda takovouto kombinaci. Pokud tuto kombinaci najde, tak neni co resit a zobrazi ho. Pokud tuto kombinaci nenajde, tak se snazi zobrazit prvni typ letadla, ktery by odpovidal typu B734 - tkaze se ti alespon zobrazi spravny typ letadla, byt s jinym naterem. A at v pripade ze vubec takove letadlo nemas, tak i spoluhrace zobrazi stejnym typem jako tebe.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 12:33
PavelS
Já si zase dovolím doplnit Tomase:

Předpokládám, že v připravovaném pilotním klientovi VATSIM to bude plusminus stejně jak on popisuje, protože stávající systém je zoufalost.

Rovněž z těchto důvodů ( dožívání stávajícího stavu ) nepovažuju 100%ní vidění okolí za nejdůležitejší.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 13:14
MT.
Ano, on-line létání není o tom vidět všechny letadla perfektně, přesto je nepříjemné, když člověk letí v neřízeném FIRu a vidí před sebou Boeing (teda podle popisu v FS-ce), který ale letí hoooodně pomalu. A nakonec přes servinfo zjistí, že to je Cessna. Ale ještě mám dotaz - kde a jak je možné zjistit, že se CSL knihovna do FS-ky nainstalovala správně (FS2004)?
MT.
 

Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? ASI VYŘEŠENO   31. 8. 2004 / 14:46
MT.
Tak jsem právě zjistil, že při instalaci SqB se mi CSL knihovna nehodila do FS-ky (nemám standardní adresář Microsoft Games/Fligh Simulator...), ale do rootu disku. Zkusím tedy večer (teď nejsem u domácího PC) obsah přesunout do Aircrafts a uvidíme. Ale řekl bych, že to bude tím.
Díky všem.
MT.
 

Re: Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? ASI VYŘEŠENO   31. 8. 2004 / 18:03
1002   
Čau! Ja mam problem, ze ve FS2004 mi pri pripojeni vse funguje, az na to, ze nevidim okolni letadla CSL knihovnu jsem vytahl z FS2002 a nakopiroval do slozky Aircraft v FS2004 (mam nainstalovany jak 2002 tak 2004) U 2002 vse jede bez problemu, ale ta 2004 porad zlobi...
PS: po pripojeni (pres FS2004) se i v programu SERVinfo ukaze ze jsem ve vzduchu ale letadlo letici tesne u mne vubec nevidim...
Predem diky za pomoc
 

Re: Re: Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? ASI VYŘEŠENO   1. 9. 2004 / 15:18
xWing   
To vyzera na problem s nezaregistrovanim SB vo FSUIPC.
 

Re: Re: (7x): On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? VYŘEŠENO   1. 9. 2004 / 10:47
MT.
Ahoj, jen potvrzuji, že vše opravdu zafungovalo, stačilo CSL adresář dát do Aircraft. A už vidím, hurá ))
MT.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ