FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů? Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Re: Re: Re: Re: On-line létání - typy a repainty letadel spoluhráčů?   31. 8. 2004 / 11:41
PavelS
Otázky máš správný :
spolu se SB se instaluje tzv. knihovna CSL. To je knihovna tvarů ( repaintů ) letadel, jejichž typy ( nebo typy a reapinty ) se objevují v menu při vyplňování FPL. CSL doinstaluje uvedené tvary přímo do FSky.
Když pak přijde ze sítě informace, že protistrana je B737-600 company BritishAirways, tak se přes SB přenese do FSky a ta hledá, zda má toto letadlo a tuto company nainstalovánu mezi tvary letadel přidanými knihovnou CSL. Pokud najde, zobrazí letadlo a company, pokud nenajde, tak zobrazí nějaké defaultní letadlo.
Čili : je potřeba , aby jste oba měli nainstalován soubor CSL obsahující stejné repainty.

Bohužel je to ještě komplikovanější: knihovna CSL se dá postupně rozšiřovat o další typy a řada pilotů to dělá. Proto se, zvláště na cizích letištích, objevují nové tvary, které Tvoje FSka není schopna zobrazit ( doplňky CSL lze najít na AVSIMU ).

Aby to nebylo tak prosté, tak ještě před časem se objevila konkurenční platforma tvarů nazývaná VIP. Princip je stejný jako u CSL, ale musí se doinstalovat. Aby se to trochu zjednodušilo, je na http://www.vacc-cz.org/download v sekci Pilots společná instalace obou knihoven. To by mělo umožnit vidění většiny letadel správně.
==============
Já celý problém vidím tak, že cílem lítání na VATSIM/IVAOu není 100% vidět ostatní správně. Koncepce a smysl onlinu je o něčem jiném. Hlavní problém je v tom, že pokud nemáte instalovány shodné tvary, systém se znatelně zpomaluje, jak FSka vyhledává neexistující letadla. Proto je dobré mít aspoň část knihoven správně nainstalovánu, abys nebrzdil sebe ani okolí.
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ