FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 28. 9. 2024, svátek má Václav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Neustale problemy online Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Neustale problemy online   9. 1. 2004 / 00:41PavelS
Odpovím Ti částečně :
a) registrace FSUIPC a špatně zobrazená poloha je podle mně jeden a tentýž problém. Doporučuji najít na webu stránku Petera Dowsona, autora FSUIPC nebo z návodů na IVAO vytahat , jak má být FSUIPC zaregistrován a dokud se Ti bude hlásit jako neregistrovaný, tak nelítat, protože tohle řídící dost nasírá, když si pilot myslí, že je někde a ATC ho vidí jinde.
Mimoto zkontroluj v RegionalSettings ve Windowsech , jestli tam máš destinnou tečku , jako destinný oddělovač. Toto nastevní ovlivnuje zobrazení letadla ( ? ).

b) Přeladění - ano dvakrát klikneš na řádek zobrazeného ATC ve SB a musí se stát toto :
- ozve se přelaďovací zvuk ( dong-dong )
- stahne se jeho ATIS ( to jsou ty "automatický hlášky"), který obsahuje životně důležité informace a je proto nutné je číst - je modrýma písmenkama v přijímacím textovém okně SquawkBoxu
- přeladí se frekvence na COM1 v letadle ve FSce.
Pokud se něco z toho nenastane, je to blbě a prakticky nelze jít do provozu , ale je třeba odstranit chybu.
To, že se snažíš komunikovat předpisově chválím, ale když Tě ATC nevidí ( vlivem chyby zobrazení ) na radaru, tak se s Tebou nebude chtít bavit, protože neví, co se děje.
Pokud se týče vzoru komunikace, pak jinej ( srozumitelnej ) návod není. Můžeš si ztáhnout ICAO4444 document ( 650stran ) a tam je to,pravda, ještě podrobněji....
Co se týče obsazení pozic ATC, pak pravidla hry jsou takový, že všechny části komunikace se dodržují, tak, jak jsou v návodu. Pokud není obsazena nějaká pozice, např. DELIVERY, tak je stanoveno, že se komunikuje s NEJBLIŽŠÍ VYŠŠÍ. Čili, pokud je obsazen jen Radar ( CTR ), tak se naladíš rovnou na něj, oslovuješ ho XXXX Radar a od spouštění motorů po dosažení konečné letové hladiny komunikuješ jenom s ním, i když v reálu to tak není. Není tedy možné "něco vynechat" , zvláště třeba letové povolení a to i když pozice DELIVERY nebo TWR momentálně není.
Pořadí ATC je DELIVERY - GROUND - APPROACH - RADAR(CENTER). Když se připojíš, tak první žádáš o nahození nejnižší z uvedených pozic na Tvém odletovém letišti, ta tě pak přeladí dál.

Poznámka : použil jsi výrazu "ingame chat", doufám , že myslíš textovou řádku SquawkBoxu. Na IVAO / VATSIM je totiž taky možnost použití CHATového okna mimo SB, ale tím prosím NIKDO NEKOMUNIKUJTE S ATC. K textové komunikaci s ATC je výhradně určen textový řádek v SquawkBoxu.

PavelS
 
VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ