FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jak se pozná přiibližná velikost modelu? Jeden příspěvek | Celý strom
Jak se pozná přiibližná velikost modelu?   23. 10. 2003 / 10:54Fast_s

Rád bych se zeptal, jak pouze pohledem na soubory letadla poznám, jestli je model sestavený z velkého množství polygonů či nikoli. Je to velikost souboru *.mdl? Jak je to u Gmax modelů a jak u neGmax?

Mám v plánu jen pro sebe používat něco jako následující hrubou stupnici: Málo polygonů, Středně, Mnoho a zejména Nadbytečně mnoho polygonů.

Rád bych se totiž vyhnul stahování letadel poslední kategorie. Důvodem je náročnost na počítač, pokud už mám náročný panel a pár udělátek na letištích. Příkladem jsou některé modely POS. Dost mi pak už vadí funkce jako "flexing wings", které asi berou FPS a navíc způsobují zdvojení světel při pojíždění apod. Rád bych se prostě vyhnul enormě náročným modelům. Jen je poznat dřív, než je naistaluju .

Díky.

 

Re: Jak se pozná přiibližná velikost modelu?   23. 10. 2003 / 12:54
Milan Lisner   
No, dokud to nestahnes, nepoznas to
Ledaze by to nekde bylo uz napsany. Takze stahovani jako takovymu se zrejme nevyhnes.
A pokud ma letadlo nakej instalacni program, a nevidis na soubory v nem, taky to musis nainstalovat. ( tady muze pomoct instalace do fiktivniho adresare FS, resp. do jinyho adresare, nez mas FS, pak by sis moh prohlidnout, jaky souboryv to tam vlastne kopiruje )

Spravne jsi odhandul, ze 3D model letadla je ulozen v *.mdl souboru. Podle jeho velikosti jde priblizne odhadnout, jak model muze byt slozitej, ale nerika to nic o tom, jestli treba neni externi model jednoduchej a 3D kokpit treba slozitej. Oba jsou totiz ulozeny dohromady v tom mdl souboru. A pak tam jeste jsou ( nebo spis muzou byt, protoze to moc modelu nema ) zjednoduseny LOD modely, ktery zvetsi velikost mdl souboru ale rychlost zobrazovani pak naopak zvetsi.

Proto bych ti doporucil utilitu Aircraft Container Manager ( http://www.aircraftmanager.com ), ktera i v demo modu umi zobrazovat 3D model a je tam i videt pocet polygonu. Snadno to pak muzes porovnat treba s default modely ve FS.

 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ