FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
A mám FS9 Jeden příspěvek | Celý strom
A mám FS9   2. 7. 2003 / 11:32Aleš Smyčka
Řízením osudu jsem se včera stal majitelem 4 CD s instaklací FS9 (FS2004). Pln očekávání jsem ji večer nainstaloval - s vědomím, že na HDD mám jen něco k 4GB volného místa - instalace proběhla naprosto bez problémů - na disku však zbylo necelých 0.5GB. Vstupní menu pro nastavení je až na barevnost prakticky totožné jak u 2002 a pohříchu ani dál jsem neshledal výrazné změny k lepšímu - oproti 02 s addony na počasí, mraky, vodu ... nejmenší dohlednost se mi nepodařilo nastavit menší než 40km - aby scenerie chodila bez grafických chyb musel jsem mít barevnou hloubku 32B, pří rozlišení 16B měl horizont výpadky textur - výsledkem však je 30% pokles FS. Rozlišení reliefu a provedení textur zůstaly po staru - letní textury M. Lisnera jsou o generaci dál. Jediné výrazné pozitivum - 3D kokpit je plně funkční, dynamika se mi zdá stejná též. Takže, jsem mírně zklamán provedl odinstalování a CD odložil do doby, než vyřeším problém diskové kapacity aby systémy mohly stát vedle sebe a mohl jem přetahat addony z 02 do 9 a pak podrobně porovnat a rozhodnout co odinstalovat.
 

Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 11:44
Charlie   
Vítej mezi trudomyslnými )))) Ale na druhou stranu, na mém ščotu běží při podobném nastavení FS2004 rychleji něž FS2002. Ale hodně možná dělá má obstarožní GF2 Ti, která neumí některé efekty, takže třeba vodu mám statickou, nevlnící se texturu....
 

Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 12:49
Igor
Vy uz vsichni mate FS04?
 

Re: Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 13:26Roman
Podla mna maju len beta verziu. Ta finalna bude predsa len o nieco optimalizovanejsia...
 

Re: Re: Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 14:09Vlada
Cau, tak tady na to koukam, a nejste tu fsichni nejaky moc velky pesimisti? Je fakt ze na novym FS je stale co vylepsovat, ale kdyz nic jinyho aspon za to meteo by ho mohl nekdo pochvalit. Protoze to co tady MS predvedl s druhy oblacnosti, vizualizaci srazek a podobne se zatim jinde nevidi a v kterem jinem simulatoru jste kdy kdo videl, duhu, hmmm, no na to nemuzu rict nic.

Ale porad je jak jsem rikal co vylepsovat, hlavne by me zajimalo, kdy uz konecne MS pochopi ze vetsina letist nejsou placky. a koncene predvede, neco, kam pujde implementovat scenerie letist vcetne sklonu drah, terenich nerovnosti, atd. To je podle me stale asi nejpodstatnejsi nedostatek. (

A FlightDynamic u (podle me asi vetsiny default letadel (tech modern, a spis asi cat. light)), opet podle ocekavani.... nestoji za nic. Nastesti funguji addony (napr. geinalin f/d pro Beeche od FSD).

so this is something like my opinion... a treba nekter nedostatky jeste ms poresi v podobe nejakych bleskovych servicepucku )
 

Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 15:04
Tragédie v JRD
oni i par veci ohledne letist se zlepsilo ) pokud se da verit tomu, co probehlo na UT fortu, tak krome vylepseneho ATC (coz tu uz probehlo drive) a vice aktivnich drah sozucasne , je mozne v AFCADu jednitlovym stojankam nadefinovat, letadla jakych spolecnosti na ne maji zajizdet ... takze odpadaji takove veci jako RAFCAD a overlaye... ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 18:09
Jirka Chvátal (OK-PTH)
Mno. Jak jistě víte, byl jsem jeden z největších pesimistů. Můj závěr po půldni testování. Opravdu to jede při stejných detailech rychleji. Oblačnosti a počasí je opravdu mnohem lepší, ale i tak mraky na čistě modré obloze jsou stále jako by tam ani nepatřily. Je to hrozně umělé, ale při overcast, nebo Thunderstorm to vypadá moc pěkně )
Nevím jak ostatním, ale myslím, že let. dynamika se změnila. A to dost. Ale spíš k horšímu. I když jak v čem ... Během letu se mi pozdává mnohem víc, i když krkolomé hovadiny během krizových situací jako vývrtka, pád, nebo kritické úhly zůstaly a ještě asi dlouho zůstanou, ale pro změnu se opět letadlo nedá pomalu udržet na dráze během startu pokud máte zapnut P-Factor na max při max. realitě. Že by opět ten samý bug jako u 02?
Další věc je to, že mi z nějakého divného důvodu nefunguje zvuk motoru. Všechny ostatní zvuky ano, ale motor ne. Prolezl jsem všechno a nic.
Líbí se mi funkční virt. kokpity, ale asi je nebudu moc používat. Z letadel mě nejvíc potěšil Piper a Dakota. Zbytek je tam pro mě k ničemu ...
Co je ale nejhorší, tak pokud nejdou letadla 100 proc. GMAXová, tak FSka stále vypisuje hlášku o možné nekompatibilitě jak modelu, tak KAŽDÉHO gauge zvlášť !!!! Takže než načtete takové starší letadlo, pomalu vás přejde chuť na létání. No nic. Určitě existuje nějaký chytrý parametr do .cfg filu (tušítě někdo kam se poděl a kam se teď ukládá konfig. FSky???), který to odstraní ....
Nevím jak vy, ale já jsem marně hledal menu Scenery. proč tu už není???? Jak se vlastně kromě editace .cfg teď přidávají scenery???
Všiml jsem si nového parametru, který při online konečně zapne animace modelů, tj. vrtule, kolečka, vztlaky a další ))))))))))))))))))))
Čeho jsem si všiml je že se mnohem zpřesnily pozice a parametry cest a vodních toků. U vodních ploch je to stále o ničem. Letiště jsou stále nepřesná, např. u LKHO už je přidána třetí dráha, ale má špatnou pozici vůči ostatním ... Hmm ...
Závěrem. Nová verze FSky, která má stejné neduhy jako ta předchozí, nefungujíe tam polovina addonů (např. Active Camera - proč tam ku..a MS tuto funkci nepřidali?????????,) a další. Bude zase trvat tak půl roku, nepž se objeví nové verze Addonů a pak se bude zase FSka předělávat ke gustu našemu .. No co už ....
Pokud se u někoho projeví taky ten problém se zvukem (mám DX9a, blblo to už po instalaci, ale 02 a další hry jedou OK), dejte pls vědět. Díky
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 18:57
Tragédie v JRD
vsadim boty ze ten konfigurak (FS9 nemam bude v registry )
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 21:13Tom
To by me zajimalo, co to mate za verzi... zrejme asi BETU, ze? NO tak to delate pekne ukvapene zavery.... takhle nastavaji mylne informace.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   2. 7. 2003 / 23:31FilM
Verze je IMHO ostra, dnes jsem chvilku testoval a uplne cerne to nevidim. Dynamika je porad hodne nerealisticka pri marginalnich stavech obtekani - vyvrtka atd.
Co me ale potesilo je pocasi - jiz zminena thunderstorm apod. je pri plnych detailech celkem zazitek (hromy a blesky me opravdu prekvapily).
Dalsi pekna vec je GPS - opravdu realny simulator.
Vite nekdo jak na pridavani scenery ?....standardni postup evidentne nefunguje
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 06:21Tom
Jak muze byt ta verze ostra, kdyz jeste nikde nevysla ???? Docela by me to zajimalo...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 07:06
Tragédie v JRD
To je uplne jednoduche... )) ostra verze (nejeh u her, ale i u noirmalnich programu) je takrka vzdy hotova nejakou dobu pred tim, nez ji najdes v obchode... i nekolik mesicu v krajnich pripadech... takze bych tomu, ze FS9 maj ostrou verzi docela i veril... )
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 08:51
m.ART.y
Opravdu nevím proč se tak dlouho zaobíráte funkčnostmi u BETA verze a pokud ne u BETA (o čemž ovšem silně pochybuji) tak u nějaké pirátské kopie. Počkejte si až FS9 vyjde a pak se můžem začít o něčem bavit.
 

Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 08:55Tom
Taky si rikam.... zbytecne na sebe upozornuji, aby pak meli problemy, ze. NO podle vsech dostupnych informaci FS9 nebude horsi nez 2002. Takze se tu vlastne resi neco o nicem
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:03
Jirka Chvátal (OK-PTH)
Pokud si někdo myslí, že je to Beta )která byla mimochodem dostupná už před několika měsíci),, tak je na omylu. Tohle je vážně full verze. Jenom nevím jestli z toho mám radost ... Hmm ...
Až FD9 výjde, tak se už nebude o čem bavit. Všechna negativa budou už dávno vyřčena, jen se pak bude víc řešit jak je opravit. Howgh.

PS: Dál bych to už neřešil. FS9 je taková jak se tu píše a pokud si někdo myslí že verze, kterou si koupí on sám bude jiná je naivní. Já osobně budu čekat za jak dlouho se FS9 dostane do roviny stejné (ne)použitelnosti jako 2k2 a pak ho začnu reálně používat. Do té doby to nemá smysl. Grafika je skoro stejná a těch pár změn nevyváží to, ža tam polovina addonů nefunguje, nebo ne tak jak má. Má snad někdo jiný názor????
 

Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:10Tom
Ja jsem betu mel a neni tam poznat, ze to BETA je! Nikde to tam nebylo ani napsany... takze si myslim, ze betu mas... a jestli ne, tak jsi pekny pirat. Az budes mit original, treba zmenis nazor - originaly vetsinou funguji dobre, nez nejake cracky apod...

FULL verze jeste nevysla.
 

Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:26
Marky Parky   
Jedu si během dneška jak pro oficiální betu na oficiální betatesty pro MS, tak pro tu "ostrou", takže dám vědět rozdíly, osobně se ale zatím podle toho co mi kdo popisoval přikláním k následujícímu názoru:

a) verze kterou zmiňujete opravdu ostrá je
b) většina addonů nefunguje jen kvůli tomu, že nefunguje FSUIPC, buďto z důvodu změny archaického uspořádání paměti ( ještě z dob FS5.0!!!!! ) nebo z důvodu nějaké drobnosti, která bude rez dva vyřešena a tvůrci addonů nejsou schopni sami o sobě něco splodit
c) Peter Downson ze SCHIRATTI se chystá pro FS2004 jet za penízky, takže je jedna fakt že všici budou potřebovat novou verzi mu hraje do not a myslím že pro ty, co si budou chtít FSUIPC koupit, už novou verzi chvilku ladí a že možná i vyjde současně s oficiálním datem vydání

Názor v průběhu dneška/zítřka upřesním s tím jak se mi obě verze podaří rozchodit.
 

Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:29Tom
A kam si pro ni jedes? k MS?
 

Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:33
Marky Parky   
Jasne, navazuju uzkou spolupraci, nejak se doslechli ze se jim ve FSce furt vrtam ))
 

Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:26
Charlie   
Lidská závist je vážně hnusná vlastnost...
 

Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:50Fil
Tak to vypadá, že bude rozumné zatím zůstat u staré osvědčené FS2002 než se to nějak rozumně rozchodí i s addonama.
 

Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 09:56
Jirka Chvátal (OK-PTH)
Promiň, ale FULL verze už vyšla dávno .. Ne u nás, ale na tom nesejde. MS už má FS 2004 dávno GOLD, tzn. že se vylisuje finální CD, podle kterého se pak finálka distribuuje. A vo tom to je ... Promiň, ale o tomhl nebudu diskutovat. To je prostě fakt. A Betu poznáš jednoduše. Po určitém čase přestane fungovat.
 

Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 10:13
Luděk Ch.
Plná verze FS2004 NEVYŠLA!!! Pouze se vyrábí, aby byla vydána včas. Jen ji někdo ukradl a plno pirátů po celém světě se toho chytlo.... Legálně vyjde pokud vím terpve 29.7.2003 a to ještě v USA.
Docela se divím, že správce fóra tady takové diskuze trpí, to je na zrušení!
 

Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 10:17
Naprosto s Tebou souhlasim!
 

Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:18
Charlie   
A co se takle sklidnit hormon hošánku? Víš prd, odkud FS2004 lidé mají. Nenapadlo tě třeba, že můžou být testery Microsoftu, nebo spolupracovníky herních serverů, nebo časopisů? Než někoho veřejně obviníš z pirátství tak laskavě předlož důkazy. Na to to jsem VELICE háklivý!!!!!
 

Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:24
Prd vis Ty!, PLNOU verzi proste nikdo nema... vim jak to chodi a vim co se deje momentalne v Microsoftu. BETU samozrejme MS poskytl casopisum a hernim serverum... Takze jedine jak nekdo ziskal plnou verzi je tak, ze ji nekomu ukradl, prepalil apod... Na to sem zase haklivy ja!!! A jestli mas chute se zastavat ba i podporovat piraty, tak prosim... Treba se Ti to nekdy vymsti.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:29
Tragédie v JRD
Kdyz uz tady nekoho obvinujes z piratstvi, mozna by pane ANONYME neuskodilo take se podepsat pod svuj prispevek ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:35
Charlie   
Ale my víme, kdopak se skrývá za pana anonyma )))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 19:57Roman
A mozno by vsetci ti co tu vypisovali ze maju FS9, mohli vysvetlit odkial to maju aby sa veci uviedli na spravnu mieru.
Inokedy ked sa tu objavi co i len naznak piratstva ste vsetci schopni zakopat ho pod ciernu zem a teraz v klude vyhlasujete ze mate FS9. Nejde tu o zavist (neviem ako u toho druheho ), ale ako bezny konzument mam s toho divny pocit ze ked to este nevyslo, niekdo to veselo ma. Mozno sa mam dneska vecer pomodlit k microsoftu a rano to najdem pred dverami.
Takze skadial to pani mate? Bola nejaka dobrocinna akcia kde microsoft sponzoroval polovicu tohoto fora? Nikto sa k tomu okrem Markyho nevyjadril a uz to je pekne divne...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 22:14
Tragédie v JRD
Ja sam treba FS9 nemam... ale proc by Ti, kteri ji maji, meli vytrubovat kde ji vzali? ja jsem se taky k nekterym produktum MS dostal zcela legalne treba mesic pred jejim uvedenim.. prakticky vzato to neni nic sloziteho se k takovym vecem dostat )) rozhodne to neni nic nemozneho...
 

Re: A mám FS9 - první hodnocení   3. 7. 2003 / 22:41
Marky Parky   
Takže jestli máte zájem na první hodnocení ode mne, tady je. V prvni rade ale musim rict, ze vsichni, kdo 2K4 oznacili za pouhy patch 2K2 se seredne spletli, cele jadro FSky vypada prestavene a vytvorene znovu. Coz s sebou prinasi vyhody i nevyhody.

Plusy:
- počasí je úžasné
- dynamické ATC předčilo moje očekávání ( poté co jsem kvůli vetru dostal ve varech visual 11, zazadal jsem o LLZ/DME 29. protoze ale byl silny vitr dostal jsem LLZ/DME 29 -> circle to land 11 coz me absolutne dostalo )
- grafika obecně vypadá lépe, pěknější defaulty, hezčí autogen, vektorové silnice
- funguje dobre antialiazing
- scenerie ktere nevyuzivaji zadnych extremnich fint vypadaji ze jsou kompatibilni na 100 procent, podobne s letadly

Minusy:
- prekopani pameti FSky s sebou prineslo ztratu kompatibility s nejcasteji pouzivanou utiltkou FSUIPC. Na obranu Microsoftu ale musim rict, ze a) nikdy nic takoveho neslibovali a FSUIPC vzdycky pristupovala do FSky trochu nestandardne
b) autori payware letadlel, kteri jen tezili z toho, ze za ne Peter Downson vsechno z FSky nacet si sami muzou za to, ze jejich addony nechodi, mrkvosoft je v tomhle z obliga
c) muj osobni nazor je ze FSUIPC nefunguje hlavne proto, ze SCHIRATTI to tak chce, aby mohli novou verzi pro 2k4 prodavat
- prekopany multiplayer zpusobuje nekompatibilitu FSky s utilitkami jako SqawkBox nebo AIBridge
- s letovymi modely letadel se nehlo

Poznámky a rady:
- FSUIPC 2.95 bezi, jen jsou posunute nektere pametove ofsety. Je asi rok stara, umi toho dost, ale Peter tenkrat jeste netusil ze pujde za prachy a tak neni funkcnost ve FS2004 zablokovana
- SqawkBox se sice nenapoji do mulitplayer session, ale na to abyste byli videt na radaru staci vyse zminovana verze FSUIPC, ktera pozici, vysku, rychlost i kurz odeslia v poradku
- odpovidac je sice v pameti jinde, ale na jeho puvodnim miste se zda byt prazdno, takze pujde udelat utilitku/gauginu, ktera za vas SQ pro online udela

100 procentne jedou:
- BGLC/SCASM scenerie pokud nesaha do pameti FSky..
- meshe
- landclassy
- letadla jejichz gauge sahaji do FSky standardnim zpusobem
- default VPT data
Jdu se venovat zjistovani
 

Re: Re: A mám FS9 - první hodnocení   3. 7. 2003 / 23:09
Luděk Ch.
Díky za obsáhlé info, já jsem si to myslel hned, že FS2004 není jen patch Ještě bych poprosil alespoň orientačně specifikovat testovací PC a při podobném nastavení (pokud to jde) porovnat běh FS2004 s FS2002, třeba jak velkou zátěží pro FPS jsou nové mraky?
 

Re: Re: Re: A mám FS9 - první hodnocení   4. 7. 2003 / 01:06
Marky Parky   
Takze PC na kterem to momentalne provozuju je Thunderbird 900 + 512 MB RAM + Radeon 8500 128 MB RAM.

Cista default scenerie bez niceho:
FS2002 - 25 FPS
FS2004 - 15 FPS
FS2004 s plnyma mrakama - 12 FPS

Okoli lkpr vladi synka, detaily i scenerka prahy skoro na max
FS2002 - 7 FPS
FS2004 - 9 FPS
FS2004 s plnyma mrakama - 5 FPS

Chikago Meril meigs s detaily a efekty na plno
FS2002 - 14 FPS
FS2004 - 5 FPS
FS2004 s plnyma mrakama - 3 FPS

takze jak je videt sem tam je lepsi FS2002 sem tam FS2004, asi dost zalezi na scenerii, mraky vykonu uberou pomerne dost, neco se skompenzuje snizenou viditelnosti pri hnusnem pocasi...

Dalsi plusy:
- databaze trafficu je plne kompatibilni
- autogen vypada ze jde nejak dotvorit pomoci XML

dalsi zpravy
AFD data jsou kompletne prekopana, pravdepodobne kvuli novemu ATC...
 

Re: Re: Re: Re: A mám FS9 - první hodnocení   4. 7. 2003 / 08:27Filip
Někde jsem čet, že pro pomalejší compy se ty mraky daj změnit z 3d na 2d.Je to tak?
 

Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9 - první hodnocení   4. 7. 2003 / 08:50
Marky Parky   
Je to tak, jde nastavit jak hustota 3D mraku tak pouzivani 2D mraku...
 

hodne krat Re: A mám FS9 - antialiasing   5. 7. 2003 / 21:47
Tragédie v JRD
Takze prvni dojem.. dobry... ale FS9 na radeon 9700 mela trosku problem s antialiasingem, pokud bylo v nastaveni videokarty antialiasovani nastavene na "volba aplikace" .. musite antialiasing zapnlout v nastaveni obrazovky a pak bude fungovat i ve FS ... )

ty mraky a to pocasi je uchvatne... wow ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:31
Luděk Ch.
Tak za prvé, nikoho jsem nejmenoval!!!! A za druhé, nevím o tom, že by někdo z těch, kteří údajně mají plnou verzi FS2004 byl provozovatelem herního serveru a měl jej oficiálně! Jediný, kdo se zmiňoval o oficiální betaverzi byl Marky Parky, což je naprosto v pořádku. Takže se laskavě uklidni Ty a Tobě podobní!
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 10:07
Luděk Ch.
Můj názor je ten, že kdo, že si SW nekoupí, tak by neměl mít tolik drzosti ho ještě kritizovat, ale tajně v koutku si užívat ty "ušetřené peníze" a vůbec se o tom nikde nebavit!!!
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:03
Tragédie v JRD
Fakt by me zajimalo .. co se tu vlastne resi... nekdo se nechce smirit s faktem, ze byt oficialni release FS9 je dane na nejaky datum, tak ve skutecnosti finalni FS9 je hotova dlouho pred tim ...a nemuze se vyrovnat s tim, ze nekdo ji ma driv nez nekdo jiny... debata na hovno ..

TK
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:04FlyingAce
No to bych necekal ze se tu takova diskuze o prednostech a "neprednostech" noveho FS muze az tak vazne vyhrotit. Ja myslel ze FlightSim je comunita "rozumnych" lidi, ale s litosti zjistuju, ze nekteri si v nicem nezadaji treba s temi na uradech pusobicich v letectvi realnem. ;-((
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:18
Charlie   
Bohužel, již několikrát se ukázalo, že ne všichni lidé okolo FS jsou rozumní. Myslím, že je čas toto nechutné obviňování ukončit a věnovat se radši létání...někteří uživatelé by se nad sebou měli hluboce zamyslet.....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:32FlyingAce
...k pridavani scenerii. Samozrejem ze to lze, pres strat-up screen buton 'settings', tam je scenery. Funguje stejne (na nic), jako driv, utilita z FS navigatoru je 100x lepsi. Navic vyzaduje po kazde zmene restart celeho FS. (asi kvuli pregenerovani indexu).

Navic FS zacal fungovat tak ze souboru scenery.cfg je hned nekolik, stary, novy a aktualne pouzivany, takze, aby se zmeny projevily, tak jak chceme, je nutne oeditovat ten spravny (pokud needitujeme primo ve FS), takze ten 'new', po nastartovani zmeny probehnou, tak, ze fs si je preber z toho new do uzivani, docela complicated, ale da se.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:35
Tragédie v JRD
na te utilitce z FSNavu je ale ta nevyhoda, ze clovek musi rucne vyplnit nazev pod kterou chce scenerii videt ve FS v seznamu scenerii jinak to nedovoli pridat ... add scenery ve FSce to delal automaticky z nazvu adresare....

jinak, takhle to dopada, kdyz nekdo neco kritizuje a videl to.. no, sotva z rychliku ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:45FlyingAce
To jo, ale to je asi jediny +, jinak add scenery ve FS neumi editovat excludy, flatten switche, a ma priserne pomaly odezvy, takze, treba kdyz potrebujes presunout scenery nekam hodne dozadu, tak se uclickas... v utilitce od FSnav se sice uclickas taky, ale aspon to de rychle. + v novym FS je, ze je tam tech default scenery daleko min, takze zas tolik se neuclickas. )
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:48
Tragédie v JRD
ani v flight simu ani v FS NAvu se neuklikas... ) ono nemusis tu klavesovou kombinaci mackat.. staci ALT+D nebo ALT+U drzet a kdyz mas ve widlich nastaveny kratky prodlevy, tak ti ta scenerie sjede expres az dolu ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A mám FS9   3. 7. 2003 / 11:54FlyingAce
hmmmmm, vyzkousim, diiik )
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ