FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 8. 9. 2024, svátek má Mariana Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Konečná verze stručného návodu na TU-154M Jeden příspěvek | Celý strom
Konečná verze stručného návodu na TU-154M   31. 1. 2007 / 23:17
SONP   
PDF verze návodu je hotova. Podotýkám, že nejde o tutoriál, ale spíš o postupy pro ty, kteří již zvládli náš tutoriál pro TU-154 B2.

Součástí PDF jsou i nejdůležitější grafy.

Chyby a připomínky prosím nepište sem, ale na TU forum, dzenkuji...

http://atarian.wz.cz/tu154/Tu-154Mcz.pdf
 

Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   1. 2. 2007 / 04:46
Priskac   
Dakujeme velmi pekne je to super, len este ak by som mohol poprosit, aj ked neviem ci to je teraz mozne, vzhladom nato ze vieme ze ten panel este nieje celkom dorobeny ao maly tutorial co sa tyka navigacie, vysvetlim problem, ja skusam lietat na Mke pomocou tutorialu na B-cko, a priznavam ze na B-cku som nikdy nelietal, rovno som presiel na Mko (a to aj hlavne kvoli tomu ze Mko ma o polovicu menej miesta na disku ako Bcko) a ako viem vykonat let, cize spustit vsetko, vzlietnut, pristat, ale problem je s navigaciou, u Mka su tie cudliky u overhead panely aj pri navigatorovi urobene trochu inak a nikdy neviem ako letiet, resp. by ma zaujimali rezimy ako letiet radialy a podobne, teda ak by sa dalo urobit taky maly tutorial iba co sa tyka navigacie, poznam aj viacerych ludi ktory maju problem prave s navigaciou (co sa tka programovania KLN, alebo kalibrovanie podla zemepisnej polohy to uz mam zmaknute) ide mi skor o to ze ktory cudlik treba kedy prepnut, cize je to navigacia, resp. aj AP (AT mi uz ide). Ak by ste pani toto napisali tak mam pocit ze viacerym ludom by ste urobili vianoce a podakovali by Vam.

Diky moc.

Peto
 

Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   1. 2. 2007 / 08:34
SONP   
Abychom si rozuměli, jde ti tedy o návod na režimy autopilota, nebo o návod na sdružené navigační přístroje PNP(HSI), UŠ-3 (jakoby RMI) atd.?

Dokážeš si např. zobrazit na PNP radiálu VORu, umíš přepínat mezi majlemi a km, nebo zjistit polohu majáku vzhledem k letadlu?

Abychom nedělali tutoriál na něco, co je jasné...
 

Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   1. 2. 2007 / 09:01
Priskac   
No ide o toto konkretne:

Dokazem naladit VOR/NDB, VOR/NDB mi na ARK ukazuje dobre ale neviem ako prinutit HSI abu mi ukazoval VOR, resp. radialy, proste priklad na AN-24 ked si naladim VOR a nastavim kurz tak mi to na HSI ukazuje palicky pre radialy - rovnako ako ked zachycujem ILS, proste vertikalna palicka sa hybe a ked je v strede tak si na radiale. Toto neviem. Dalsia vec co neviem je ta vec ze podla manualu na B2 mi nechce AP nejak spolupracovat, prepnem ho do modu GPS este pred vzletom, na HSI nastavim kurz drahy, ale po vzlete, darmo som vo vyske 400 metrov a zapnem AP (podvozok mam korektne zasunuty) ale ak urobim procedury popisane v navode pre B2 tak mi proste nejde AP, lietadlo nejde samo v kruze drahy, ale zial je zavisle na mojom riadeni a neviem ze kde robim chybu, uz som to skusal prejst X-krat a je to stale rovnake cize vdaka tomuto mam problem ze mi nejde zapnut ani do rezimu kedy sa AP riadi z KLN a rovnako ani pri approachi, ILS freq nastavim, na HSI sa mi objavia palicky, co je pekne ale musim to doriadit sam, nieco ako zostup po ILS mi nefunguje (a nemam na mysli to ze 154rka nema autoland, ale ono mi vobec AP nezachyti ILS, proste vzdy mam lietadlo vo vlastnych rukach), proste neviem dostat masinu do rezimu aby korektne fungoval AP, pri AT nemam problem ten ide v pohode. Cize sa mi jedna o popis toho ako nastavit a zapnut AP, a o navigaciu podla radial aby mi HSI (a nie len ARK) ukazoval smer resp. situaciu k VOR ale aby mi to na HSI ukazovalo aj palicky na radialy rovnako ako pri An-24 napriklad.

Velmi pekne dakujem za pomoc.

Peto
 

Re: Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   1. 2. 2007 / 09:13
Willhelm   
Peto k těm problémům s funkčností AP u B2 - sice ti nepomůžu, ale tohle mi B2 po instalaci bety Mka začala dělat taky - takže v tom nejsi sám. Nicméně mi u B2 začaly fungovat sloty, které mi zas pro změnu nikdy nešly. Já to beru tak, že teď je holt takové divoké období testování Mky takže B2 musím oželet. Časem se uvidí, jestli přejdu plně na Mko, nebo vše od PT z FSky odstraním a nainstaluji zpět svou ověřenou B2 allin1 kompilaci.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   1. 2. 2007 / 09:27
Priskac   
No aby som to opravil ja B2 vobec nemam nainstalovane, mam iba Mku, ale asi ako pises tak budem asi musiet odinstalovat Mku a nainstalovat B2jku , ono par krat sa mi to podarilo to islo ako to malo, ale samozrejme som si nezapamatal ze ako som k tomu prisiel ze to fungovalo, mam na mysli teraz AP nie ten HSI, ten je pre mna este stale zahada...

Peto
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   1. 2. 2007 / 15:21
Fabo™   
AK nemáš B2 len M, tak by som ešte odporučil pre správnu prácu skopírovať obsah adresára tu154m_cfg tuším v gauges aj do adresára tu154_cfg na rovnakom mieste.

A ak by sa dalo tak screenshot AP panelu pred vzletom.
 

Re: Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   1. 2. 2007 / 09:23
SONP   
Nejdůležitější je, abys na pultu AP měl 2x symbol beranů, a ne "otkl". Tohle máš? Jinak se ti AP vůbec nezapne.

Bylo by asi nejlepší pořešit to po ICQ.
 

Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   25. 2. 2007 / 01:41
donCarlos
dovolim si vykopat mrtvolu, mam dva dotazy:
prvni - kde ma emko prepinac na navigaci podle GPS? za zivyho boha ho nemuzu najit.
druhy - zapinam letadlo (plati i pro B2) presne podle toho krasnyho tutorialu odsud. I start a stoupani delam podle navodu. Kdyz zapinam autopilota, klikam na zeleny tlacitko STAB a ona se rozezni takova hnusna sirena a nic se nestane. Co muze byt spatne?

diky
 

Re: Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   25. 2. 2007 / 07:30
Saludo   
K tomu prvnímu - otevři si NVU panel a je tam přepínač СНС/НВУ, tak ho přepni na CNC.

A ten druhý problém se mi stane, když náhodou zapomenu resetovat AP (přepínač na overheadu "BKK test/control" - nahoru, dolu a zavřít krytku).

 

Re: Re: Re: Re: Re: Konečná verze stručného návodu na TU-154M   25. 2. 2007 / 07:52
donCarlos
diky moc!
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ