FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 8. 9. 2024, svátek má Mariana Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FS9 se neukončuje korektně Jeden příspěvek | Celý strom
FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 07:54
Willhelm   
Po poslední reinstalaci WinXP Pro a samosebou reinstalaci FS9 mě čekalo nepříjemné překvapení. FSku jsem nainstaloval v pořádku, provedl update na v9.1 spustil - vše v pohodě, nainstaloval všechny mnou používané addony (Tu-154 B2, Ground Environment, UT-Europe) a chtěl spusti, ale ouha FSka se zasekne v úvodní malé obrazovce. No nejprve jsem si myslel - nekorektně nainstalované addony. Tak jsem vše odinstaloval, promazal adresáře a nainstaloval čistou FS9 - bez update, bez addonů. Chci ji spustit a ouha - zese se to zasekne hned na začátku. No po troše hledání a jsem zjistil, že si FS9 dělá v adresáři
c:\Documents and Settings\User\Local Settings\Temp\
soubor ~e5d141.tmp, který je příčinou všeho trápení. Co mě zarazilo, bylo to že onen ~e5d141.tmp se spouští jako proces, kouknu se na něj v notepadu a ono to fakt strukturou vypadá jako nějaký exe soubour nebo dllko. No a problém je v tom, že tento soubor po sobě FSka při ukončení nesmaže. Když to udělám ručně, pak s naběhnutím není problém - zapomenu - FS9 nespustím. Měl už s tímhle někdo podobnou zkušenost? Popř. chová se vám FS při spuštění stejně - vytváří tento soubor a pak složku ~ef5026 s dalšími třemi tmp soubory? Ví někdo jak donutit FSku tento soubor si po sobě smazat? Tuší někdo proč se to děje po 2 letech bezproblémového provozu FS2004 a troufl bych si říct cca dvěma desítkách instalací, které nikdy nic podobného netropily? Díky.
 

Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 08:01
crazy
http://www.neuber.com/taskmanager/process/~e5d141.tmp.html

Vypada to, ze to ma cosi spolecne s nejakym produktem Macromedia. A stezuji si tam lidi prave na spousteni FS9, ted nemam cas cist to hloubeji, ale je to prvni odkaz z Googlu.
 

Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 08:30
Willhelm   
Áááá přítel googl mě tentokráte nenapadl, omlouvám se. Vypadá to, že to je nějaký licenční program. Ta stránka je v podstatě reklamou na prográmek Security Task Manager, tento soubor se nevytváří v tempu jen při spuštění FSky, ale je pozorován i u dalších programů z nichž ale žádný nepoužívám. Tak to jsem z toho jelen. Podle dalších odkazů strejdy googla se pod tímto jménem často maskuje i různý malware či spyware, správná datová velikost by měla být 46080b což by u mě sedělo. Takže je zřejmě prográmek který hlídá originalitu FSky. No takže z hledání googlem je vidět že tento soubor motá hlavy uživatelům více aplikací. Stížností spousta, řešení málo.
http://www.freebies4ya.com/members/cleanup.asp
na téhle adrese je takový malý freewarový čistič tempů a podobných sraček, dokonce to při spuštění přehrává zvuk splachujícího záchoda. (Hajzlu pro Ostravaky, Lachy a Valachy.) Nicméně to neřeší důsledek, ale následky. No než spouštět pokaždé nějaký prográmek, to ten soubor můžu mazat ručně v Total Commanderu - je to rychlejší. Pokud někoho napadne, že by řešením mohlo být použití NOCD patche, tak není, zkoušel jsem a už jsem ho zase smazal a jedu na originál exe v9.1.
 

Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 08:55
crazy
A jses si jisty, ze ten soubor je pricina a ne jen bezny pruvodni jev? Zkusil bych ho zkontrolovat jako spyware, treba nejaky sfot objevi pricinu. Jinak opravdu nevim...ducharina
 

Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 08:04
Teflon_490   
Mozna, jestli si ty addony nainstaloval vsechny najednou a nenechal FSku si je po jednom zapsat treba do FS9.cfg, ze si potom najednou z nich vsech udelala gulas, ten soubor, nejsu si ted jisty, ale vidam semtam i u sebe. Kazdopadne, zkus obligatni vymaz FS9.cfg, znovu nastav samotnou FSku, a pote co ti znovu pojede, po jednom nainstaluj dalsi addony, vzdy mezitim spust FSku a nech ji, at si addon osaha a zaroven vyzkousej, ze jede, jak ma. Potom jdi na dalsi atd.
 

Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 08:38
Willhelm   
No takže tohle jsem už taky zkoušel, omlouvám se, že jsem to nenapsal hned, ale než sem něco plácnu, zkouším problémy řešit sám - v tomto případě mi to trvá už týden a za tu dobu je těch variant tak moc, že by to kompletní popsání všech variant co jsme zkoušel bylo na 2 A4. Divím se, že jsem zapomněl na googla kterého běžně používám a dokopávám do toho i své blízké okolí, známé, rodinu, spolupracovníky a podřízené. Teď se úplně stydím a zároveň ale vím, že když se řeší nějaký problémek moc dlouho, tak člověk ztrácí nadhled a ty nejjednoduchší postupy prostě nevidí...
 

Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 10:09
Kitty Hawk
Ahoj,

reseni neznam, ale muzu prispet popisem stavu ze sveho pocitace... Pouzivam original FS9 angl.verzi bez cracku a patchu, CD4 vlozene pri kazdem startu.

Tedy po spusteni FS9 je skutecne v Tebou uvadenem adresari Temp soubor ~ef141.tmp s velikosti 46080 B a stejny soubor mi bezi jako proces. Zaroven se v tomtez adresari objevi slozka, jejiz nazev je pri kazdem spusteni FS jiny (namatkou ~ef87a2, ~efcf1d, aj.) a ta obsahuje soubory ~de160b.tmp, ~df394b.tmp a ~efe2.tmp.

Po vypnuti FS9 se slozka s 3 soubory smaze, ALE soubor ~ef141.tmp zustava - s casem posledniho spusteni FSky.!

Pri dalsim spusteni se u daneho souboru aktualizuje cas a vytvori se opet uvedena slozka se 3 soubory, a FSka se bez problemu spusti.

Tedy mam stejny soubor/proces jako Ty, ale nic nemazu (dosud jsem o tomhle vubec nevedel) a FS se spousti bez problemu.

Jen takovy napad - zkousel ses divat do registru? Jestli tam nejaky addon FSce neco neprepsal?
 

Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 12:23
Willhelm   
Díky za cenné info. Ano ta složka se mi tam taky dělá a taky se v pohodě smaže. Myslel jsem si, že to je prostě problém FSky která prostě nemá práva ten souborek zaktualizovat. Hlavně nechápu proč to doteď nikdy nedělalo. A těch reinstalací FSky za ty dva roky už bylo... Do registru se mrknu a možná zkusím napsat i na Microsoft pokud se nenajde řešení. Ale s MS si nerad píšu, reagují sice, ale většinou jim to dost trvá a jejich reakce jsou typu: Pokud máte v pořádku, tohle a toto, dodržel jste tento postup, tak situace kterou popisujete nemůže teoreticky nastat. )
 

Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 12:53
Létající myš   
Tak to jebrá odpověď. nemůže nastat. ještě by mohli přidat, že používají jiný operační systém.
 

Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 10:52
Létající myš   
Tak to mě pobavilo. Celý včerejší večer jsem řešil skoro to samé. Nejdřiv se Fs zasekla vždy na 82% načítání a zamrzla. Pak už při úvodní ikoně a opět zamrzla. Možná že ti to moc nepomůže , ale nakonec to vyřešila blbost. Smazání zástupce na ploše pro Fs a vytvoření nového. Spouštím Fs z virtualního disku abych nemusel mít cd stále v mechanice.
 

Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 11:01
OK-Milda (BHA410)   
To je fakt magie - nějak nevím, co může zástupce ovlivnit na běhu programu

Jedinou možností je, že se ti do toho zástupce přidal ještě nějaký přepínač za fs9.exe
 

Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 11:08
Létající myš   
No mě to taky dostalo. Moc počítači nerozumím a to byl zoufalý pokus, jak ještě něco zkusit. Teď bojuju s TTols a snažil jsem se přidat di UT Slovak Air s let plány. Takže je možné, že jsem něco provedl , ale co to se neptej.
 

Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 12:26
Willhelm   
Aha, no pravda s tím zaseknutím (u mě na 89%) jsem se setkal poprvé taky. Řešení s tím zástupcem mi sice hlava a zdravý rozum nebere, ale když je člověk zoufalý vyzkouší všechno. Díky za tip, večer napíšu jestli tohle u mě povede k vyřešení problémku.
 

Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 12:42
Willhelm   
Jo ještě mě trklo, když jsem studoval obsah toho tmp souboru, tak tam je datum vytvoření 2002 a autor Macromedia, pokud to nikdy nedělalo a teď začalo a jak je vidět u více lidí, nemůže být problém v naprogramování toho souboru na nějaké blbé časové rozmezí, kdy po určitém datu přestane fungovat korektně? Programování moc nerozumím, kdysi bylo pár pokusů ve VB a Dephi ale bohužel mě to moc nechytlo. Co by na to řekl třeba Tomáš Knaifl? To je asi jediný programátor kterého znám.
 

Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 13:58
Tragédie v JRD
odchyd ten TMP soubor a zkus ho ulozit jako DLL nebo EXE (to je celkem jedno). dej nad nim vlastnosti, a mel bys nad nim jako na dvetsinou exe videt jeho vyrobce a neco malo dalsich informaci. treba to pomuze najit cestu k problemu

mimochodem, neupdatnul jsi v posledni dobe na internet explorer 7?
 

Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 14:28
Tragédie v JRD
ted ctu zbytek toho threadu .. bylo to macrovision? nebo macromedia?
 

Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 17:43
Kitty Hawk
Ano, presne. Tvari se to jako soubor cleanup.exe od Macrovision Europe, Ltd.
Nasel jsem k tomu mensi diskuzi na:
http://forum.matrox.com/rtx100/viewtopic.php?t=16995&sid=c4bc66bd1faf2d9ae9ca85c60688c761
Jedna se o to, ze je to pry nejaky licenci soubor od Macrovision a ruzne programy (Adobe Photoshop, Flash, Premiere, apod.) ho pouzivaji k mazani nejakych temp.souboru, ktere si vytvari, a zaroven se patrne nejak snazi hlidat legalnost kopie.

Zajimavy postreh se vsak uvadi na:
http://forum.vacc-sag.org/viewtopic.php?t=5363&view=next&sid=c8137cc29b20993a879e919d31ce8884
Tedy pro ty, co neumi nemecky, je tam uvedeno, ze tahle .tmp data jsou soucasti copyright ochrany (SafeDisc2) a radi dotycnemu, ze po nainstalovani aktualniho NoCD-Patche uz nebude dochazet ke spousteni tohoto procesu.

Nevim, je to jen napad, jako spis kde patrat nez kterou cestou jit.
 

Re: Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 17:49
Tragédie v JRD
je to mozne... tyhle vsemozny ochrany jsou nekdy dost hnusny a delaji psi kusy. pokud to bude od macrovision, tak je jasne, ze je to soucast nektere z jejich ochran (safedisc).

a to take vysvetluje, proc jsem se u sebe s tim to nesetkal - protoze jsem jel s no-cd .)
 

Re: Re: Re: Re: Re: FS9 se neukončuje korektně - vyřešeno   8. 11. 2006 / 20:28
Willhelm   
Takže ten soubor ~e5d141.tmp je ve skutečnosti clenup.exe od Macrovision Europe Ltd. - to jsem zjistil tak, jak mi "Tragéd" poradil - přejmenováním přípony na exe a studiem informací - vlastnosti - verze. To co poradil "Létající Myš" s odstraněním zástupce a vytvořením nového nepomohlo - tak jak jsme já a "Milda" očekávali. Ale zkusil jsem tedy ještě jednou No-cd exáč a vida FSka nabíhá v pohodě, o poznání rychleji a žádné soubory v tempu nevytváří - tím pádem ten problém se zatuhnutím při pokusu o přepsání souboru ~e5d141.tmp ani nenastane. Takže pokud se najde víc lidí které tohle bude trápit - tohle řešení funguje u mě. Nezbývá než popřemýšlet kde udělali soudruzi z MS a Macrovision Europe chybu a taky poděkovat všem, kteří mi pomohli k vyřešení problému. DÍKY. Will
 

Re: FS9 se neukončuje korektně   8. 11. 2006 / 14:24
MaPa   
Já bych to viděl na nějakou havěť. Nic nedáš za dotaz na tomhle fóru:
http://www.viry.cz/forum/
Dobrej kouzelník je expert s nickem Smrtelník v sekci Rootkity.
Tam mi už jednou pomohli vylovit rootkita, kterej byl totální novinkou a nic ho normální cestou nedokázalo detekovat.
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ