FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
On-Line Jeden příspěvek | Celý strom
On-Line   22. 4. 2003 / 08:34
Zdeněk
Tak jsem se konečně dostal k slušnému připojení a začínám hledat možnost on line létání. Provozuje tu někdo něco na úrovni "aeroklubového provozu" kde bych se mohl jako začátečník přidat?
 

Re: On-Line   22. 4. 2003 / 12:06Kamil
Ahoj,

pokud si chceš on-line vyzkoušet, tak se můžeme někdy večer domluvit.
Chodíváme na multiplayer (MP) server VA www.livewireairlines.com, ktery je otevreny vsem:

IP adresa: 207.127.218.20

pro on-line budeš potřebovat ještě FSUIPC - dll knihovna, Roger Wilco (RW) - program pro hlasovou komunikaci. Nastav správně RW ještě předtím, něž se budeš připojovat na MP - hlavní je full duplex a správné nastavení hlasitosti mikrofonu - najdeš tam i položku Test Mike - tak ho opravdui vyzkoušej.

Pro připojení RW zadej: 207.127.218.20:3783/FREQ, kde FREQ bude frekvence, na které se domluvíme předem, nebo můžeš použít multicom freq 122.95. Taky doporučuje ještě jeden drobný program - RwComSet, který propojí tvůj simulátor s RW, takže když změníš frekvenci na radiu v letadle, tak se ti automaticky přeladí i RW - to je dobré u liveATC, kdy musíš přelaďovat mezi Tower, ATCC, APP, ...

Potom je otázkou, o co Ti na MP půjde - zda si jen tak s někým zalétat nebo dáš raději přednost LiveATC. LiveATC na www.livewireairlines.com je pro začátečníky jako dělané. Pro pokročilé se doporučuje VATSIM či IVAO, kde jsou pravidla mnohem přísnější a bližší reálnému ATC.
 

Re: Re: On-Line FSHOST DULEZITE   22. 4. 2003 / 14:51
-AG-
Tak jsem se konečně dostal k fóru, a díky tomuhle jsem si vzpoměl, že jsem se chtěl na něco zeptat. Jde o nový "airspace", jestli někdo nemáte přístup ke kusu místa na nějakém internetovém serveru, že bychom na něj mohli dát FsHost jak to bylo kdysi na airspace a začít zase lítat. Jinak k predchozimu dotazu, jednalo by se o to "MP jen tak si s nekym zaletat", ale chtelo by to Fshost, nebo kdyby se nekdo odvazil to zalozit sam. http://fsonline.ic.cz ale, nejak se toho moc nedeje.. zkuste neco nekdo vymyslet pls, ja tam chtel dat forum, ale jsou s nim velke problemy, nakonec se to bude stehovat na webzdarma, ale tam neni funkcni verze, a tam se prave snazim rozjet to forum...ale nejde to Kdybyste nekdo nekde nasli kus mista na Fshost tak by to bylo super. Alternativni moznost je, ze je tu moznost toho kusu mista, ale museli bychom tam sehnat HW ( cti = pocitac ), coz je jaksi v nasi situaci temer nemozne....
PLS zkuste se nekdo zeptat, jestli by se nejake to misto nenaslo.....dik.
 

Re: Re: Re: On-Line FSHOST DULEZITE   22. 4. 2003 / 16:37Honza
Co je pro FSHOST dulezite (pozadavky)??? mozna bych misto mel.
 

Re: Re: Re: Re: On-Line FSHOST DULEZITE   22. 4. 2003 / 18:19
-AG-
Nooo, tak aspon trochu solidni pripojeni, ale HW vubec netusim, na airspace to bezelo na dvouprocesorovy masine, ( samozrejme ne jediny ), tak muzu jen hadat, ale skoro bych rek ze to moc pozadavky mit nebude, dyt je to jen prace s daty, spis de o to pripojeni....
 

Re: Re: Re: Re: Re: On-Line FSHOST DULEZITE   22. 4. 2003 / 18:34Radek Domín / web
Mame jako firma vlastni server na paterni siti. Poskytujem na nem webhosting a ja jakozto admin bych to mohl zaridit. Je to rychla masina a kousek ty kapacity se tam urcite najde Bezi tam RedHat. Aktualne se bude upgradovat na RH verzi 9.0. Urcite by nebyl problem umistit to k nam.

PS: Proc nelitate v ramci IVAO, VATSIM ???

Radek Domín, domin@pocitacovapohotovost.cz
 

Re: Re: On-Line-jednodušeji   22. 4. 2003 / 19:00Filip / web
Zase já to nechápu!!!!!!!!
Prosím vás mohl byste to někdo vysvětli pro blbce?!
Chci si s někým zalítat.
Jak na to?Nechápu IP adresu atd.
Krok po kroku prosím kdyby jste mi to někdo vysvětli třeba na e-mail.Byl bych vám moc vděčný.
 

Re: Re: Re: On-Line-jednodušeji+fshost   22. 4. 2003 / 21:53
-AG-
Reaguju i na prispevek od Radka.

ad VATSIM IVAO) Ja osobne sem na obou registrovany, ale mel sem poblemy s pripojenim a nechtelo se mi je resit, sem linej, ale o to nejde, puvodne ta myslenka vznikla jako protiklad VATSIMU a IVAO, jako prostor, kde se nemusi dodrzovat zadna pravidla, a kde si kazdy muze delat co chce, kdyz budeme chtit, budeme komunikovat jako v realu, sice ne na takove urovni jako na V/I ( od ted je to zkratka pro VATSIM/IVAO ), a kdo chce real, at de na V/I, my jsme spis prostor na to, kde si kazdy muze neco vymyslet a realizovat, napr. skupinove lety, zavody, vsechno mozny, to je fuk, jedina vec, ktera vazne, je aktivita, ja toho mam strasne moc, a casu se mi moc nedostava, a nikdo jiny aktivni neni. Jde jen o to, prijit s nejakym napadem, poslat to na muj web, a lidi se sami sezenou. Ze zacatku to byly obycejne slety, takovy chaos, a pri pokusu o organizaci zavodu, padnul server. Od te doby nic. Na webu furt nic, peru se s forem, celkove by to chtelo nejakou pomocnou silu, kdybyste mel nekdo cas, tak se ozvete na mail, nebo i sem na forum, a uvidime, jak muzete prispet.
ad vysvetleni)
IP adresa je unikatni adresa kazdeho pocitace na netu, a pro nase potreby staci vedet, jaka je IP adresa serveru, v simulatoru ji zadat, a ses pripojenej Krok po kroku je to na mym webu, ale je to navod na uz neexistujici airspace, tak nebrat doslova. Kdyby ste nekdo mel problemy, s hledanim meho webu, treba v minulych prispevcich nebo v detailech, tak je to http://fsonline.ic.cz (zatim) )
Je uplne super ze se ozval nejaky dobrovolnik na hosting ) Chtelo by se to trochu dohodnout, ja se moc neorientuju v provozu Fshosta, ale mam kontakt na toho, kdo to delal na airspace, tak bych moh sehnat jak fshosta, tak i postup jak ho provozovat...
chtelo by to hodne komunikace... no ....uvidime...
 

Re: Re: Re: Re: On-Line-jednodušeji+fshost   22. 4. 2003 / 22:45Radek Domín / web
Mno, mame pravdepodobne trochu jine nazory na vec, ale to nevadi. Ja jsem zastancem toho, ze kdyz simulator, tak co nejblize realite. Stejne tak, jaho musi polot dodrzovat zahony fyziky, tak by mel dodrzovat pravidla komunikace, ktery nejsou zas tak slozity. Ale na tom asi tolik nesejde.
Co se tyka problemu s pripojenim na VATSIM/IVAO, ja litam na obouch a na IVAU i aktivne ridim a problemy vetsinou nemam.
Mozna prave proto, ze jste odstepena skupina, se setkavate s nedostatkem aktivity. Na V/I je temer kazdy vecer nejaky provoz. Nikdo taky nerika, ze se na techto sitich nedaji poradat zavody, nebo navigacny let. Ale to uz zase prudim, moc se omlouvam.
Ohlene toho hostingu. Urcite v tom nebude zadny problem pokud ten programek beha pod linuxem. Server je rychlej a linka taky.
Rad bych pomoch taky pri organizovani sletu, nebo pomahal novym lidem zvladat zakladni dovednosti a postupy v komunikaci. Ted zrovna v ramci IVAO pracuju na programku, ktery je primo urcen na vyuku novych pilotu. Treba by se uplatnil i tady.

Radek
 

Re: Re: Re: Re: Re: On-Line-jednodušeji+fshost   22. 4. 2003 / 23:57
JBr   
Ja bych si dovolil prispet svoji troskou do mlyna. O lonskych prazdninach jsme usporadali nekolik "soukromych" sletu na LKHO, de facto podle pravidel "maleho letani", tzn. klasicky aeroklubovy VFR provoz s AFIS. AFISaka nam (velmi dobre) delal v souvislosti s IVAO zminovany David Cerny.

Uprimne rovnou priznam, ze nemam rad "velke plechy" a nez letet s bulikem do Frankfurtu, budu si radsi "hrat" na vlekare s 205kou nebo pekne tocit okruhy na Blaniku. To je prave duvod, proc nechci jit litat online na Vatsim/Ivao - ty site na to nejsou delane. Mluvit do prazdna muzu i sam a nemusim na to byt online. Ostatne na tohle tema se nedavno vedla i debata na Pandore. V/I jsou proste pro me spojeny s "velkym" litanim a aspon v soucasne podobe je na nich realna simulace aerokluboveho provozu asi neproveditelna.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-Line-jednodušeji+fshost   23. 4. 2003 / 00:35Radek Domín / web
No a v tomhle se prave pletes. Probehly i pokusi, pri kterych LKAA_CTR stanoviste zastupovalo jednotlive AFIS. Probihalo to tak, ze pilot pri vstupu do AFIS volal primo informacni sluzbu bez ohledu na to, ze ma na RW CTR. Ten se take podle toho choval a dale komunikoval s pilotem, jako Info. Uz nejakou dobu se snazim prolomit mitus o omezeni siti I/V na "velke" letani. Tak treba zrovna dneska probehl ve Finsku na IVAU obrovsky VFR slet. Slo o presun asi 20 letadel, coz je na online pomery pomerne hodne. Nemyslim si ani, ze by technologie tech dvou siti zabranovala malemu provozu. Ja sam letam v realu Golfu, coz je maly ultralehky letadlo. I v FS di rad zalitam online ztreba ve Z142. Mozna by bylo zajimavy domluvit se a usporadat jeden slet s temi, kteri doposavad "opovrhovali" I/V. Mozna by to pro mnohe bylo zajimave zjisteni.

Rad bych se dozvedel, proc si myslis, ze je na techto sitich neproveditelna simulace aeroklubovych letist.

Radek
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-Line-jednodušeji+fshost   23. 4. 2003 / 07:11
JBr   
Nejvetsi problem povazuju v tom, ze prave LKAA_CTR zastupuje vsechny "afisaky". Predstav si hypotetickou situaci, kdy bude mit 20 lidi ve stejnem case u ruznych aeroklubovych letist a x "plechu" preletavajicich republiku. Ten clovek to IMHO nema sanci sam uridit. Plus samozrejme vsechny INFO na jedine frekvenci, coz ubira tebou zminovane realisticnosti.

Ad Svedsko. Prave ze slo o presuny (coz mi evokuje slovo prelet). Asi mas jine zkusenosti z aerokluboveho provozu, u vetsich a "bohatsich" aeroklubu to tak asi je, ale tak 85-90% provozu u nas jsou bud Blaniky na okruhu a ostatni dole, nebo Blaniky a Vosy v termice (navic vetsinou jen v ramci okrsku nebo v jeho tesne blizkosti).

Ad technologie siti. Nemyslim, ze by slo o nekompatibilni technologii, IMHO stavajici plne vyhovuje a pouzit by sla, ale prijde mi, ze ve stavajici infrastrukture postu ridicich neni pro male letani misto. Verim, ze CTR to tady asi uridit zvladne s prehledem, kdyz se zrovna nekona nejaky slet (aspon soudim podle obcasnych postestku na Pandore, ze nikdo nelita), ale myslim ze pokud by doslo k nejakemu masivnejsimu narustu poctu lidi v provozu, tak tudy cesta rozhodne nepovede. Na druhou stranu pokud by vzniklo neco takoveho jako LKxx_INFO, nebranil bych se

Nicmene aby to nevyznelo jako uplna pohana V/I, tak slibuju, ze jen co se trosku urovne situace s mym pripojenim na net (doufam do mesice), tak si tech par okruhu okolo LKCT na V. nebo I. na zkousku dam
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: On-Line-jednodušeji+fshost   23. 4. 2003 / 07:36
Zdeněk
Tento typ provozu (okolo aeroklubového letiště)je právě to co mě zajímá.
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ