FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Vzlet z velké nadmořské výšky Jeden příspěvek | Celý strom
Vzlet z velké nadmořské výšky   6. 2. 2013 / 20:29
Fabo™   
K vzletum ve vysce nad 10.000ft je vetsinou zapotrebi certifikace od vyrobce, jakysi dodatek k manualu, kde jsou k tonuto postupy. Mimo veci jako nutnost pouziti kyslikovych masek jde zejmena o to, ze vyrobce standartne nedodava tabulky vykonu pro tyto vysky.

Jinak tedy je pravda ze vzletove vykony s klesajicim tlakem/stoupajici vyskou klesaji. Souvisi to jak s klesajicim vykonem samotnych motoru (nizsi prutok vzduchu = mensi davka paliva = mene vyprodukovane energie, plus samotny prutok vzduchu tvori znacnou cast tahu), a taky s tim, ze ve vyskach zodpovida dana IAS vyssi TAS, timpadem je potreba vic kineticke energie atd. No a nakonec taky muzes dojit na to, ze prekrocis maximalni rychlost pneumatik a brzd a letadlo stale nebude schopno letu.

Proto jsou taky na vysocepolozenych letistich vetsinou celkem dlouhe drahy, jako treba 4000m v El Alto - La Paz (temer 4000mnm) nebo 4800m v Denveru (1600mnm).


Jinak tedy jak na to - v prvni rade, lehci letadlo pomaha Nekdy taky pomuze pouzit vetsich vzletovych klapek, ovsem tam zas nastupuje riziko nizkeho stoupani zejmena v pripade vysazeni.
Pokud ti jde vyslovene o to abys odletel, a vis, ze nebudes muset resit vysazeni motoru a stoupaci gradient, muzes zkusit treba klapky 15 nebo 20.
 
VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ