FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FS a RAID - ma smysl? Jeden příspěvek | Celý strom
FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 12:05
Rambo
Ahoj

chci se zeptat lidi, kteri provozuji FS na nejakem typu RAID pole. Uvazuju o RAID 0 kvuli rychlosti nacitani a tak, ale momentalne mam FS na stejnem disku jako system. Vyplati se RAID, nebo staci dat FS na samostatny disk? Je mezi tim velky rozdil?

Diky za odpovedi
 

FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 12:30
Tragédie v JRD
s nejakou velkou orto by to znat byt melo(mohlo)...
 

FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 12:37
Rambo
Aha... Chtel bych si v budoucnu dat system na SSD disk a zbyly by mi dva klasicke, tak proto jsem uvazoval o raidu. Myslel jsem, ze rychlost pri cteni Raid 0by mohla byt znatelne vyssi nez u samostatneho disku, mel bych tam vlastne vsechny aplikace. Ale nejsem si jisty, co ctu, tak ten narust pry neni az tak velky, dvojnasobna rychlost predpokladam nebude? Nemam s tim zatim zadne zkusenosti, proto se ptam.
 

FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 14:09
Luděk Ch.
Teoreticky je až dvojnásobná rychlost při čtení/zápisu velkých souborů, tj. se to projeví třeba při střihu videa a podobně. U FSky by se to projevilo v případě načítání velkých scenerií, ale opět jen pokud se bude skládat z několika velkých souborů. Pokud je to ovšem jako většina scenerií, tj. velké množství malých souborů, tam se to nejspíš neprojeví vůbec, protože rychlost bude bržděná nikoliv samotnou rychlostí čtení, ale vyhledáváním souborů na disku. A to RAID 0 nijak nezrychlí. Navíc RAID 0 velmi zvyšuje možnost zráty dat, protože stačí porucha jednoho z disků a data jsou v háji celkově. Víc služby asi udělají oddělené disky pro systém a FS.
 

FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 15:14
FollowMeCar   
Mohu potvrdit. Zabývám se profi stříháním a kupříkladu pro Pinacle je RAID nehoraznej pomocník. Nic méně i ztrátu dat jsem si musel vychutnat až do dna. Na fsce to nijak nepociťuji.
 

FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 18:47
Cirrus/Pindra
Kdysi jsem měl RAID 0 a znát to trochu bylo, nijak extra významně, ale byli aplikace, kde je to znát víc. Subjektivně u FSky zrychlení načítání letu o nějakých 30%.

Pokud budeš pořizovat SSD a zbytek RAID 0, pak si kup ještě jeden klasický jako zálohu (alespoň těch nejdůležitějších souborů).
 

FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 19:22
Rambo
Dik za odpovedi, mozna si to s tim rozmyslim, pokud je to pravda, ze se to projevi jen pri nacitani velkych souboru... Mel bych tam jenom aplikace, a jinak s velkymi soubory nedelam, teda video ano photoshop ani nic podobne...
 

FS a RAID - ma smysl?   3. 3. 2010 / 19:58
kuma   
Dej si ještě dotaz do vyhledávání. Jestli se nemýlím, tak se tady o tom před necelým rokem dost diskutovalo - a myslím, že tam psali lidičky, co to odzkoušeli. Doporučuju...
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ