FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Vznášející se/zabořená letadla Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vznášející se/zabořená letadla   2. 1. 2004 / 18:13jirpe
Asi by to spravila 2 BGL. Prve by slo udelat napriklad v Airport nebo FSSC a byla by v nem prislusna draha (drahy) s invisible povrchem ale s definovanym ILS. Airport 3.0 bezpecne zvlada. Vysledkem by tedy byla neviditelna draha polozena na te existujici ale s vycentrovanym ILS. Asi bych ji pokladal na referencni bod drahy z AF2 souboru, ale mozna by se musela kousek posunout. To se da vyladit vizualne, treba tak, ze pri ladeni ji nechas viditelny povrch a udelas ji uzsi, teprve po vyladeni povrch prepnes na invisible.

Druhe by obsahovalo Exclude typ 2 (ILS, VOR) nad konkretni drahou. To by se asi muselo napsat rucne, protoze Airport, ac tvrdi opak, vygeneruje SCA soubor s Exclude vseho. Pochopitelne lze ten exclude udelat v airportu, vytvorit z nej SCA, ten upravit a prelozit rucne. Timto BGL se odboura puvodni ILS. Muselo by se asi opatrne, nejspis by to bylo nekolik malych exclude obdelniku, nikoliv jeden velky.

A tahle dve BGL by se umistila jako samostatna scenerie nad EDDF. Neni to vlastne az tak moc prace. Jen by to chtelo odladit. Napriklad co by se delo s VASI, nejspis by zustalo puvodni a ta nova neviditelna draha by ho nemela mit definovane, mozna ale take ne. Obdobne by se musely zkontrolovat mark pointy, priblizovaci svetla atd. A hlavne dat pozor, aby se temi excludy nevymazal i frankfurtsky VOR (FFM) a DME (FRD), ktery je nechutne blizko k 25L/7R. Bacha, VOR a DME nesmi byt ve stejnem BGL s RWY, takze pokud by se to podarilo odstranit, pak nezbyva, nez udelat jeste jedno BGL obsahujici prave ten DME.

Mimochodem jsi se nezminil o tom, zda je mimo osu jen ILS u jedne konkretni drahy, nebo zda jsou na tom vsechny ctyri drahy stejne. Je to vlastne dost dulezite kvuli tem excludum, protoze lokalizer a DME byvaji obvykle na opacnem konci drahy, zatimco DME nekde kousek za prahem. Takze kdyby slo o to vymazat jen jedno konkretni ILS, pak by stacil jen jeden exclude na protilehlem konci drahy, kterym by ses zbavil lokalizeru (a nejspis i DME, pokud je na stejnem miste), Glide by mozna zustal, mozna ne, tohle nevim.

Stoji-li ti to za to, pak tvorbe zdar, aspon se procvicis
 
FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ