FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 27. 9. 2024, svátek má Jonáš Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
poskakujuci hornet Jeden příspěvek | Celý strom
poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 07:02
majky
zdravim

vcera som si troch upravoval letovu dynamiku F/A-18 E od toho japonca a dohnal som to k dokonalosti az na maly detail.ked stojim na zemi zabrzdeny tak superhornetik osciluje a poskackava a samovolne sa pomaly otaca okolo zvislej osi a mam pocit ze aj pri vyssich rychlostiach sa trosku "trasie". neviete co som pos.al?
 

Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 07:06
majky
jaj a este jedna drobnost: na EF2000 od alphasimu som sa tiez troch hral a tam mam zasa toto ze ked vyslapnem nohu, ero zmeni kurz ale ne smer letu.co s tym?
 

Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 10:06
Jennik   
jak muze ero zmenit kurz a pritom ne smer letu?

Neboj, ja ti rozumim. Nicmene, co popisujes je zcela normalni. U tak rychleho letadla zatacet pomoci vyslapnuti smerovky moc nejde... Ono obecne se takto prilis casto nezatacu, dostanes se tak totiz do vykluzu a to prave neni uplne nejstastnejsi rezim letu. Takhle zatacet jsem videl naposled leda RC modely, ktere nemaji rizena kridelka a obcas se to tez pouziva u vetronu na malych rychlostech, kdy zataceni pomoci kridelek muze vest k pomerne silne zmene obtekani jednoho kridla oproti druhemu, v extremnim pripade pak ke strate vztlaku na jednom kridle.
 

Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 11:05
JBr   
Hele, to s temi vetroni mi prijde divny... Rekneme, ze budes tesne u padovky, nohou urychlis jedno kridlo, ale druhy zpomalis pod padovku a jdes do vrtaku.
 

Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 11:14
Jennik   
To se tyka RC modelu. U nekterych kluzaku se zamerne ridi smerovou kvuli soumernosti vztlaku na obou kridlech.
 

Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 11:23
Switch   
No nerad bych vypadal jako hnidopich, ale řekl bych, že tím, že jednou křídlo urychlíš jedno zpomalíš, souměrnost vztlaku nezajistíš..
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 11:42
Jirca
Řešme to opačně.Letím ve vodorovném ustáleném letu,vyšlápnu pravou nohu,tím vychílím zadek do leva(ale stále letím stejným směrem) po chvíly se lvivem nesouměry vztlaků va obou křídlech začne éro naklánět na pravo,klesat pod horyzont,nabírat rychlost a měnit směr(nepatrně).Chci li tomu zabránit kontruji knyplem a nastane skluz(letím ustáleně ,alevybočen) nebo dám kontra nohu a křidélka a srovnám.Bude li ale problém v nesouměře vztlaků na křídlech způsoben okolnímy vlivy (boční vítr) pak kormidlem vylučuji boční vítr tak,že letadlo šlapu proti směru foukání,tím zajistím stejný vztlak na obou křídlech.Jinak pardon za tak dlouhej hnidopišskej přízpěvek
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 13:30
Jennik   
Mas jiste pravdu, ale jeste jednou: mluvim o modelech, prodavam jak jsem koupil nedavno v RCrevue, kde se resilo, proc ma model rizenou jen smerovku a ne kridelka - odpovedi bylo, ze kridelka zpusobi razantni nesoumernost vztlaku na kridlech (pochopitelne), coz se muze v urcitych letovych rezimech vymstit.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 14:00
Switch   
Ono zřejmě závisí i na výchylce jak křidélek tak směrovky. Řekl bych, že při určitých výchylkách může klidně dojít k věštší nesouměrnosti vztlaků na levém a pravém křídle vlivem vybočení než klonění.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 14:14
Jirca
No u těch RC modelů řízenejch jenom směrovkou a vejškovkou je důležitý aby měly větší vzepětí křídla,pak se do toho zatáčení víc posaděj.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 15:17
Switch   
Jo aha, ony tam nejsou křidélka. Tak to potom ledacos vysvětluje
 

Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 11:09
Jirca
Kolega má pravdu,ve skutečnosti letoun po vyšlápnutí kormidla vybočí a zůstane vybočenej.Ale po chvíly by se měl začít naklánět.Hojně se to využívá při skluzu,kdy potřebuji snížit rychlost letu.Jen se knyplem kontruje naklánění.Takovej vzdušnej smik.Škoda že nemám ve FSku pedály,v reálu vždycky pár vteřin přemejšlim na kterou stranu že mi ten zadek pude
 

Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 12:16
MiG-21MFN
snížit rychlost? spíš zvýšit opadání a vytratit rychleji výšku ne? teda podle mě
 

Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 13:10
Jirca
Je to tak,dělám chytrýho a pak to takle zmrvim
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 13:28
MiG-21MFN
to se mi taky stává
 

Re: Re: Re: poskakujuci hornet   22. 5. 2007 / 13:42
majky
to robim v ramci testov tej editacie inak zatacam jak sa patri a okrem toho v zatacke musis troch vyslapnut a ked to spravim na tej EFke tak stupam ci co to robi...proste je to naprd.a stym hornetom mi nevies helfnut? inak je sranda ze pisem o "poskakujucom" superhornete a odpise mi "jojo" bez urazky....
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ